Health

Dit is waarom je vaker een bezoekje aan het strand zou moeten brengen

Dit is waarom je vaker een bezoekje aan het strand zou moeten brengen

Om meteen maar even met de deur in huis te vallen: ik ben dus echt niet zo een fan van het strand en met name die bij de zee te vinden is. Het zoute water prikt op mijn huid, je velletje gaat plakken na een plons in het water waardoor zand overal gaat zitten en ik verbrand snel. Toch zou ik dus wél naar het strand moeten gaan.

Waarom? Een bezoekje aan de kust is goed voor je gezondheid en wel om meerdere redenen, ook wel de drie S-en genoemd: sun, sand en 'surf'.  Ik zal het even toelichten.

 

Sun

Teveel tijd in de zon besteden is eigenlijk helemaal niet zo gezond en zeker niet als jij jezelf niet insmeert met zonnebrandcrème maar er gaat niks boven natuurlijke vitamine D die door zonnestralen in je lichaam gestimuleerd wordt. Vitamine D verbetert je metabolisme, de gezondheid van je botten en je immuumsysteem. Bovendien heb je ook nog eens een minder grote kans op een depressie én verbetert zon jouw humeur en energieniveau. 

Sand

Hoe lekker is het gevoel van warm zand tussen je tenen? Blootsvoets lopen in de natuur laat ons 'aarden' met als resultaat een beter humeur. En wist je al dat de negatieve ionen van de zoute lucht rond het strand ervoor zorgen dat ontstekingen verminderen en je immuunsyteem verbetert?

'Surf'

Dit moet je eigenlijk vrij vertalen naar golven. Het geluid van de slag van het water zorgt voor meer ontspanning dan welke andere klanken dan ook met als gevolg een lagere bloeddruk en een verbeterde hartslag. Bovendien zorgen de mineralen uit het zeewater ervoor dat pijn bij artritis verminderd en je huid sneller herstelt en elastischer wordt.  

 
Beeld: Photo by Gaddafi Rusli on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top