Mama

10 x de leukste dingen om te doen tijdens Vaderdag

10 x de leukste dingen om te doen tijdens Vaderdag

Moederdag 2019 hebben we alweer gehad en aanstaande zondag is het Vaderdag. Vaak weet je wel waar je je moeder blij mee kunt maken, maar vaders zijn soms toch íets lastiger om wat leuks voor te bedenken. Kortom: een uitdaging om weer wat te verzinnen om je vader te geven of samen te gaan doen. Wij bieden inspiratie met de volgende tiplijst. 

Hoewel een origineel Vaderdagcadeau altijd leuk is om te geven, is het misschien des te leuker om samen nieuwe herinneringen te maken. En vergeet niet: je hoeft niet altijd een cadeau te geven op een speciale dag, je kunt ook gewoon samen tijd doorbrengen. Een nieuwe herinnering is vaak meer waard dan een cadeau, dus des te meer reden er samen op uit te gaan!

1. High wine of high beer

We wisten natuurlijk al dat een high wine en high tea bestond, maar wist je al dat je ook een high beer kunt doen? Hoe leuk is het om dit met vaderdag te doen! Het is maar net of jouw vader de voorkeur aan wijn of bier geeft, maar waarschijnlijk is dit een groot succes om samen te doen. Quality time onder het genot van een alcoholische versnapering en wat hapjes toe, een hartstikke gezellig uitje. 

2. Dagje weg

Wel zo leuk om met je vader een dagje op stap te gaan naar een nieuwe stad. Vraag hem naar zijn lievelingsstad en maak er een staycation of mini citytrip van. Zoek van tevoren leuke plekken en activiteiten uit om samen naartoe te gaan. Zo kunnen jullie fijne koffietentjes afgaan, musea bezoeken en cultuur snuiven! Een nieuwe stad biedt eindeloos veel mogelijkheden. 

3. Verdiepen in je vaders hobby

In de drukte van het dagelijks leven willen we onze hobby's soms nog wel eens vergeten. Bedenk wat je vaders hobby is en ga dit samen een middagje doen. Koken, vissen, touren, bijzondere vogels spotten...je hebt het allemaal over voor je oude heer op Vaderdag ;).

4. Samen wandelen + picknicken

Zoek een mooie wandelroute in een natuurgebied en ga met het hele gezin een middagje wandelen. Pak een picknickmand in om onderweg uitgebreid te kunnen lunchen in de natuur. 

5. Een museum bezoeken

Houdt je vader erg van kunst, fotografie of geschiedenis? Dan is een bezoek aan een museum een leuk idee om hem mee te verrassen. Dit kan een museum zijn met een specifiek thema of combineer bezoekjes aan meerdere tentoonstellingen met elkaar. 

6. Samen fietsen

Neem je vader mee te fietsen naar een leuke eindbestemming en stop onderweg voor een koffiepauze. Je kunt bijvoorbeeld samen door een mooi natuurlijkgebied bij jullie in de buurt fietsen en als eindbestemming een restaurant, het strand of een nabijgelegen stad hebben. 

7. Uit eten

De klassieker is natuurlijk je vader trakteren op een lekker etentje bij zijn favoriete restaurant óf een nieuw restaurant. Kies een restaurant met zijn favoriete keuken en ga voor bijvoorbeeld voor Indiaas, Italiaans of Thais. Genieten gegarandeerd!

8. Barbecueën

Met mooi weer kunnen jullie natuurlijk lekker gaan barbecuen in plaats van uit eten gaan. Wil je toch graag een fijn cadeau geven, dan is een leren schort, barbecue of grillpakket een heel leuk idee. 

9. Live entertainment

De bioscoop, een optreden of het theater zijn altijd leuk om naartoe te gaan. Vraag je vader waar hij nog graag naartoe zou willen. Indien hij geen specifieke voorkeur heeft, kies jij een passende voorstelling. Tip: verras hem met kaartjes voor een stand-up comedy om samen een avondje te schaterlachen. 

10. Familie spelletjesavond

Voor de familieman is een avondje ouderwets borspellen doen met het gezin misschien nog wel de leukste activiteit. Zorg voor wat lekkere versnaperingen of combineer het bijvoorbeeld met een avondje gourmetten. Lekker nostalgisch die gezellige avonden van vroeger herbeleven. Nu maar hopen dat je vader en de andere gezinsleden tegen hun verlies kunnen, om de gezellige sfeer in huis te behouden...

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top