Lifestyle

9 x coole cadeautips voor vaderdag die nét even anders zijn

9 x coole cadeautips voor vaderdag die nét even anders zijn

De tijd gaat zo snel! Voordat je het door hebt, is het alweer vaderdag. Zondag 16 juni is het zo ver. Ik weet niet hoe dat zit met jou maar voor een moeder is het een stuk makkelijker om een cadeau te bedenken dan voor een vader. Sokken en parfum heb je 'm voor de kerst nog gegeven dus dat heeft hij genoeg maar waar kun jij je vader nou wel écht mee verblijden? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen op de volgende dingen.

1. Geef je vader een modisch cadeau

Een écht lieve vader zal bijvoorbeeld heel blij worden van schoenen van Floris van Bommel of een leuk overhemd. Als je niet zoveel budget hebt dan zal een t-shirt van Cast iron kan ook goed in de smaak vallen, net als een mooie stropdas. Wat voor item je ook kiest, je zult hem zeker verrassen met een kledingstuk of een leuke accessoire!

2. Een gepersonaliseerd cadeau

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kan het laten personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan zijn favoriete biertjes, een kookboek of een schort met zijn naam erop. Het enige wat je hoeft te bepalen is waar hij het meest blij van zou worden en zijn naam erop laten plakken. Wedden dat hij aangenaam verrast is?

3. Een fotoboek of een ingelijste foto

Tijdens al de jaren die jullie samen al gedeeld hebben, hebben jullie vast de nodige mooie momenten beleefd. Bundel ze eens samen in een leuk fotoboek mét bijbehorende tekstjes. Wedden dat je misschien wel stoere vader een traantje moet laten? Geen tijd om een heel fotoboek samen te stellen? Dan is een leuke foto die je inlijst misschien een goed idee om te geven. 

4. Een workshop

Van een kookworkshop tot het maken van een zilveren ring en pottenbakken: er is vast wel iets wat jullie samen kunnen doen. Het is een perfect moment om even goed te kletsen en nog nader tot elkaar te komen. 

5. Samen uit eten gaan

Lekker samen een heerlijk stukje vlees eten - of iets anders natuurlijk als jullie daar niet van zijn - en ondertussen bijpraten over alles wat er gaande is in jullie levens. Samen uit eten gaan kan een simpel idee zijn maar als jullie dat nooit doen, is het misschien wel eens leuk om een reservering te maken bij een cool restaurant.

6. Iets voor zijn groene vingers

De kans is groot dat jouw vader zijn tuin graag tot in de puntjes verzorgd. Maak het hem een beetje makkelijker en voorzie hem van wat mooie planten of een handige tool om mee aan de slag te gaan.

7. Een écht goede whiskey

Of een ander drankje natuurlijk. Misschien heeft je vader een favoriet die hij altijd drinkt maar een beetje verandering kan geen kwaad. Let eens goed op wat hij lekker vindt (houd hij van krachtige smaken of meer subtiel) en ga met die gegevens naar een slijter die jou kan adviseren wat een mooi cadeau is voor je paps.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top