Interior

Dit zijn 7 interieur trends die je in 2019 kunt proberen

Dit zijn 7 interieur trends die je in 2019 kunt proberen

De plek waar je woont moet een ruimte zijn waar jij je thuisvoelt en die representeert waar je voor staat. Een prettige omgeving is natuurlijk super belangrijk en daarnaast willen ook graag weten wat de trends zijn op interieurgebied. Het jaar is natuurlijk al lang en breed begonnen maar het is nooit te laat om de interieur trends 2019 onder de loep te nemen.

Welke dingen interieur trends 2019 je overal voorbij ziet komen? Wij hebben de leukste voor je opgezocht en delen ze graag even met je.

1. Spiced Honey en andere terracottatinten

Het is je misschien al opgevallen maar terracotta is weer helemaal terug en één van de grootste interieur trends 2019. Flexa, die van de muurverf, koos Spiced Honey als als trendkleur van 2019 maar ook andere merken, zoals bijvoorbeeld Ferm Living, zijn over de streep. Het fijne van deze tinten is dat het een zachte uitstraling heeft, goed te combineren is met anderen kleuren (zoals zacht roze en geel als knalkleur) én het makkelijk buiten met binnen verbindt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Flexa (@flexanl) op

2. Organische vormen

Meubels en accessoires in ronde, vrouwelijke of organische vormen slaan te klok op het gebied van interieur trends 2019. Deze trend is niet zo maar gaande en zal nog een tijdje aanhouden. In een steeds harder wordende wereld willen we een directe omgeving waar zachtheid de boventoon voert dus we verwerken dit graag in ons huis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ferm LIVING (@fermliving) op

3. Line art

Matisse en Piccaso waren er jaren geleden al dol op en nu maakt het een comeback. Je vindt het op de muur maar ook het servies of je vloerkleed kan ermee versierd worden: line art is één van de grote interieurs trends van 2019. Deze trend valt mooi samen met de organische vormen die hoogtij vieren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

4. Gedroogde bloemen en planten

We zullen nooit uitgekeken raken op een mooie bos bloemen maar elke week een nieuwe halen is niet echt duurzaam. Iets wat dit wel is, is gedroogde bloemen en planten. De kleur waarin het boeket verandert, past nou toevallig net mooi bij de terracotta kleurtrend van 2019. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jolielot I Marlot | Amsterdam (@jolielot) op

5. Fluweel

Van dit luxe uitziend materiaal nemen we in het lijstje van interieur trends 2019 nog zeker geen afscheid. Zeker in de winter is dit de stof van keuze voor bijvoorbeeld kussentjes en andere accessoires. Wil je grootster uitpakken? Ga dan voor een poefje of zelf een bank bekleed met fluweel (ook wel velvet of velours genoemd). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Global Interiors (@hkliving) op

6. Beton

Dit type materiaal heeft een industriële uitstraling maar is dankzij de goede afwerkmogelijkheden ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Het is sterk en praktisch en boven zijn de combinatiemogelijkheden eindeloos. In 2019 zullen we zien dat beton steeds meer haar weg vindt in ons huis op een mooie manier en daarom kan deze niet ontbreken bij de interieur trends 2019. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door House of Grey (@houseofgreylondon) op

7. Behang als kunstwerk

Kunst op de muur hangen kan natuurlijk nog steeds maar als je écht een statement wilt neerzetten, dan is behang als kunstwerk een goede optie. Denk hierbij aan een uitvergroot schilderij van bloemen of een getekend landschap. Daarnaast is de keuze voor behang als kunstwerk vast een stuk voordeliger is dan een authentiek schilderij aan de muur van de kunsthandel. Behang als kunstwerk is daarom één van de interieur trends 2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KEK Amsterdam - wallcoverings (@kekamsterdam) op

Welke van de interieur trends 2019 is jouw favoriet?

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top