Interior

De badkamer schoonmaken? Dit zijn 5 stappen om het zo snel mogelijk te doen

De badkamer schoonmaken? Dit zijn 5 stappen om het zo snel mogelijk te doen

Als we ergens een hekel aan hebben, dan is het de badkamer schoonmaken wel. Als je echt even goed gaat boenen, kan het zweet je uitbreken en dankzij de plekken die je onder handen moet nemen (denk bijvoorbeeld aan het afvoerputje en het toilet) is het ook niet per se een fris klusje. 

Toch is het onvermijdelijk: op een gegeven moment moet je wel de badkamer schoonmaken. Er zijn een aantal stappen waarmee je het proces eenvoudiger en prettiger maakt. Wij helpen je graag even (van een een afstandje, dat wel).

1. Zet alle benodigdheden klaar

Voor het badkamer schoonmaken, heb je specifieke spullen nodig. Zet deze alvast klaar. Denk bijvoorbeeld aan verschillende doekjes, schoonmaakmiddelen, een borstel of een schuurspons en iets om oppervlaktes mee droog te maken. 

2. Neem vervolgens alle 'vieze plekken' onder handen

Gooi wat bleek in het toilet en verspreid deze met de toiletborstel. Laat het goedje zijn werk doen terwijl jij de bril, deksel en dergelijke onder handen neemt. Ook het afvoerputje is zo een plek die tijdens het badkamer schoonmaken niet overgeslagen kan worden. Doe dit gelijk met alle andere vieze klusjes zodat je dat maar achter de rug hebt. Spoel tenslotte de toilet door om de inmiddels ingetrokken bleek weg te krijgen en was je handen na al deze vieze klusjes. 

3. Zet alle losse spulletjes op een andere plek

Het plankje bij de wasbak moet leeg en de douchegels en shampoo's moeten even aan de kant: alleen op die manier kun je snel en doeltreffend de badkamer schoonmaken. Droog na het het onder handen nemen met een vochtige doek ook alle plekken even na. Op die manier kun je alles meteen weer terugzetten op de plek én ziet de oppervlakte er makkelijker streeploos uit.

4. Neem de gladde oppervlaktes onder handen

Denk hierbij aan de douchewand, de tegels op de muur, de spiegel, de wasbak en de badkamervloer. Werk van boven naar beneden bij het badkamer schoonmaken. 

5. Verwissel alle textiel

De handdoek voor algemeen gebruik na het handenwassen en de badmat moeten na een grondige schoonmaakbeurt natuurlijk vervangen worden, anders is het badkamer schoonmaken natuurlijk niet compleet!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top