Wedding

Dit zijn 5 van de allermooiste plekken voor een fotoreportage als je net getrouwd bent

Dit zijn 5 van de allermooiste plekken voor een fotoreportage als je net getrouwd bent

Yes! Jullie hebben elkaar het jawoord gegeven en zijn vanaf nu man en vrouw. Natuurlijk is dit bijzondere moment vastgelegd door een fotograaf maar het is leuk om ook daarna een shoot te doen als kersvers getrouwd koppel. Of je dit nu direct na de huwelijksvoltrekking doet of een paar dagen erna: de locatie van de fotoreportage is natuurlijk van groot belang.

Zijn jullie een beetje inspiratieloos en kunnen jullie wel wat tips gebruiken? Wij hebben een aantal mooie locaties voor jullie bedacht waar je de fotoreportage plaats kunnen laten vinden. Sta stil bij wie jullie zijn, wat jullie graag doen en wat jullie mooi vinden om de perfecte keuze te kunnen maken. 

1. Strand

Vertoeven jullie als het mooi weer is (of niet, dat kan natuurlijk ook) graag op het strand? Dan is dit dé plek om jullie fotoreportage te houden. Je kunt samen in vol ornaat op het zand lopen maar ook de duinen zijn een mooie plek om te verwerken in de fotoreportage. 

2. Oude architectuur

Denk hierbij aan een kasteel, de grachten van Amsterdam of Utrecht of op het belangrijkste plein van jullie favoriete oude stad. De oude architectuur op de achtergrond van jullie fotoreportage geeft een statig en tijdloos gevoel aan de foto's. 

3. Industriële setting

Vervallen gebouwen of een oud industrieterrein: als jullie een stoer stel zijn dan is dit de perfecte plek om een fotoreportage te houden. Ben jij juist gehuld in een witte vrouwelijke jurk? Dan geeft dat juist een mooi contast met het staal, de roodbruine bakstenen en de teksten die misschien wel op de muur staan. 

4. Mooi hotel

Weer of geen weer, in een mooi hotel zit je altijd goed voor een fotoreportage. Voor hotels wordt vaak alles uit de kast gehaald om het mooi in te richten en dat is natuurlijk terug te zien op de beelden die geschoten worden. Overleg met het hotel van jullie keuze wat de mogelijkheden zijn voor een fotoreportage in plaats van op de bonnefooi een kamer te boeken en op het moment zelf te zien wat mogelijk is. Niet elk hotel zit altijd te wachten op een shoot in hun 'publieke' ruimtes. 

5. In de natuur

Je kunt het zo gek niet bedenken of het biedt mooie fotomogelijkheden. Van jullie favoriete bos, de parken waar jullie graag wandelen, een mooie tuin of zelfs boerderijen; de keuze is oneindig voor een mooie fotoreportage. Welk seizoen het is, zal natuurlijk duidelijk te zien zijn op de beelden. Speel hiermee!

Beeld: Photo by Vitor Pinto on Unsplash en Photo by Davids Kokainis on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top