Beauty

Dit zijn de waanzinnige voordelen wanneer je lavendelolie gebruikt

Dit zijn de waanzinnige voordelen wanneer je lavendelolie gebruikt

We zijn allemaal wel bekend met de voordelen van kokosolie, arganolie en zelfs rozenolie. Maar misschien wel degene met de meeste voordelen onder de olieën? Dat is de tocht echt lavendelolie. 

Eindeloos veel voordelen

De voordelen van lavendelolie werden al heel lang geleden ontdekt. Zo'n 2500 jaar geleden gebruikten mensen het lekker geurende middeltje al op therapeutische wijze. Zo werd al snel bekend dat de geur van lavendel kalmeert en daardoor kan helpen bij onrust, slaap en een proces van helen. Maar dat is nog niet alles! Vandaag de dag gebruiken we lavendelolie voor werkelijk alles: slapeloosheid, hoofdpijn, als ontstekingsremmer, stress verlichter en het helen van wondjes. 

Lavendelolie kopen? Let hier op

Er zijn natuurlijk heel veel soorten lavendelolie te verkrijgen, maar niet allemaal hebben ze dezelfde werking. Het is dan ook belangrijk om de juiste kwaliteit olie te vinden. Let altijd op of er op het flesje vermeld staat dat het om een essentiële olie gaat. Is dit niet het geval? Laat het dan vooral staan, want deze variant zal niet dezelfde effecten opleveren als een essentiële olie. Let er ook op of het om een heel goedkope variant gaat. Deze zijn niet altijd even lief voor de huid, omdat ze meestal synthetische ingrediënten bevatten. 

Lavendelolie in je beauty routine

Lavendelolie kan wonderen doen voor je haar. Het kan de hoofdhuid extra verzorging bieden, wat de haargroei bevordert. Het gebruiken van lavendelolie op de hoofdhuid kan roos ook verminderen in het haar. 

Op je gezicht biedt lavendelolie een uitkomst in de vorm van een ontstekingsremmer. Voor degenen met een gevoelige huid of acne werkt lavendelolie anti-bacterieel en het gaat ontstekingen tegen. Je kunt het ook op je lippen aanbrengen om deze de nodige voeding en zachtheid te geven. 

Ook op je lichaam kan het gebruik van lavendelolie vele voordelen meebrengen. Je kunt het gebruiken als geurolie voor een subtiel parfum. Maar ook is het fijn om 's avonds een paar druppen in je slapen of schouders te masseren voor een heerlijk relax moment! De geur van lavendel laat je meteen ontspannen. Door het juist op die gebieden aan te brengen waar je normaal gesproken veel spanning vasthoudt, zal het makkelijker zijn om stress en spanning los te laten.

Last van hevige menstruatiekrampen? Lavendelolie kan helpen om de pijn te verzachten. 

Lavendelolie in je huis

Ook in huis kan lavendelolie zijn werk doen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een diffuser of geurstokjes met lavendelgeur. Tip: zet ze in je slaapkamer of vlakbij je bed, dit helpt je te kalm te worden én je zult er lekkerder van slapen. Terwijl je slaapt, zal de werking van lavendel zich voortzetten door onrustige gevoelens te verminderen. Zo heb jij alleen nog ruimte om op te laden terwijl jij je schoonheidsdutje doet!

Wist je dat kurkuma ook geweldige voordelen kan hebben op je gezondheid en huid? Lees meer in dit artikel

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top