Lichaamsverzorging

9 x dingen om in gedachten te houden voordat je een tattoo neemt

9 x dingen om in gedachten te houden voordat je een tattoo neemt

Wanneer je ervoor kiest een tattoo te nemen, wil je natuurlijk volledig achter je besluit staan en tevreden zijn met het resultaat. Je neemt een tattoo in principe voor altijd, dus je wilt er vooraf goed over nadenken.

Om te vermijden dat je achteraf spijt krijgt, de tattoo moet aanpassen of zelfs weg laten laseren, is het belangrijk een aantal dingen mee te nemen in je overweging. Wil jij na het lezen van de volgende negen punten nog steeds dolgraag een tattoo? Vooruit, maak dan snel die afspraak.

1. Je zult moeten wachten op een afspraak

De beste tattoo artists hebben een wachtlijst van een paar maanden tot een jaar. Wanneer je beslist een tattoo van een bepaalde tattoo artiest wilt, is dit het wachten zeker waard. Tegelijk een goede test om t kijken hoe graag je die tattoo écht wilt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op

2. Bezoek de tattoo shop vooraf

Kijk of het een plek is waar jij je goed bij voelt. Is het een schone tattoo shop, hebben ze mooie tattoo voorbeelden, zijn de medewerkers vriendelijk? Voldoet het aan je wensen? Plan dan een afspraak in met de betreffende tattoo artist over het ontwerp, de prijs en eventuele vragen die je hebt. Vergeet niet na te vragen of de tattooeerder beschikt over de benodigde certificaten en check of ze handschoenen en wegwerpnaalden gebruiken. Zo niet? Dan is dit niet de juiste shop om die tattoo te laten zetten.

3. Laat de tattoo artist meedenken over het ontwerp

Heb je een tattoo artiest gevonden wiens ontwerpen je erg mooi vindt, maar weet je nog niet precies wat voor ontwerp je wilt? Overleg dan samen met de tattooeerder en vraag om input voor je design. Vaak hebben ze heel veel ontwerpen gecreëerd die nog nooit gebruikt zijn, maar ook genoeg andere ideeën voor wat bij jouw wensen zal passen.

4. Tattoos zijn erg duur

Een goede tattoo is vaak niet goedkoop. Andersom is een minder goede tattoo vaak niet zo duur. Neem dit mee in je afweging en kies voor kwaliteit. Je zit in principe levenslang aan de tattoo vast, dus je kunt maar beter tevreden zijn wanneer je ernaar kijkt. Een goede tattoo zal voor een klein ontwerp al gauw rond de €50 kosten, terwijl een groter design al snel richting de €1000 of meer zal gaan. Houd hier rekening mee en spaar voorafgaand, het is het zeker waard!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op

5. Het laten zetten, kan pijn doen

Ja, het laten zetten van een tattoo kan pijn doen. Afhankelijk van de plek waar je de tattoo laten zetten en de grootte ervan, zal de pijn variëren. Wanneer je een kleine tattoo neemt op een 'vlezig' deel van je lichaam, zal dit natuurlijk minder pijn doen dan grote tattoos op een plek vlak op het bot, zoals de voet. Houd rekening met een licht brandende pijn, want er wordt natuurlijk met naalden een kunstwerk op de huid gecreëerd. Je lichaam zal reageren op het tattoo proces door uit zichzelf adrenaline aan te maken, wat de pijn mogelijk iets kan afzwakken.

6. Tattoos kunnen (snel) vervagen

Afhankelijk van de plaats op je lichaam kan een tattoo (snel) vervagen. Wanneer je een tattoo op je hand of vingers neemt, zal dit sneller vervagen dan op je arm. Je handen was je namelijk meerdere keren per dag en gebruik je altijd. Omdat je huid zich constant verniewt en exfolieert, moet je er rekening mee houden dat de inkt binnen een paar jaar kan vervagen.

7. Soms heb je meerdere sessies nodig

De meeste tattoo artists werken per sessie van ongeveer twee uur. Ga je voor een groot ontwerp? Dan zul je dus waarschijnlijk meerdere afspraken nodig hebben om de tattoo te voltooien. Woon je op afstand? Dan is dit dus wel een dingetje om rekening mee te houden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trend-on-tats (@trend_on_tats) op

8. Je tattoo heeft naverzorging nodig

Tot twee weken na het laten zetten van je tattoo zul je uit de buurt van het zwembad, de zee, jacuzzi's en gewoon ja, langdurige blootstelling aan water moeten blijven. Je wilt namelijk geen infectie oplopen! Geen lange badsessies, slechts korte douches. Je tattoo heeft namelijk de tijd nodig om volledig te herstellen.

Ook is het slim je tattoo te verzorgen met antibiotische zalf en tweemaal daags te reinigen met een milde, niet schurende reiniger speciaal voor tattoos. Is je tattoo genezen? Verzorg hem dan altijd met een SPF wanneer jij je in de zon bevindt. Je wilt namelijk voorkomen dat de kleuren vervagen door die zonnestralen!

9. Je zult touch ups nodig hebben

Wanneer een gedeelte van je tattoo niet helemaal goed geheeld is, of je tattoo na verloop van tijd vervaagd is, is een bezoekje aan je tattoo artiest een goed idee. Deze kan je helpen de tattoo op juiste wijze te herstellen en enige imperfecties te verhelpen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) op

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top