Interior

Deze 6 grote fouten moet je niet maken bij het inrichten van je huis

Deze 6 grote fouten moet je niet maken bij het inrichten van je huis

Het is zover: je hebt een nieuw huis! Of je hebt eindelijk wat geld bij elkaar gespaard om je huidige woning even goed onder de loep te nemen en aan te passen waar nodig. Natuurlijk is het belangrijk dat je blij wordt van alles wat je aanschaft maar bij het inrichten van een huis moet je bedachtzaam te werk gaan. Er liggen immers wat missers op de loer.

Wat nou de zes grootste fouten zijn die je niet moet maken bij het inrichten van een woning? Wij laten je weten wat die zijn én geven je wat tips om zonder al te veel stress de upgrade van jouw huis te fixen.

1. Niet alles opmeten

Uit enthousiasme bestel je het meubel van je dromen zonder na te gaan of de maat wel handig is. Als het item eenmaal bezorgd wordt, blijkt dat het nét niet in de ruimte past. Niet alleen is dat enorm balen maar meubels retourneren is ook niet fijn om te doen (want: gedoe). Meet dus van te voren goed de plek op waar het item moet komen te staan én houdt rekening met de verhouding. Is het groot, klein of precies goed in de ruimte? En passen jouw favoriete (nieuwe) spulletjes er mooi bij of naast?

2. Alle spullen kopen bij één winkel

Jij kan denken dat je een dynamisch geheel hebt samengesteld met items van jouw favoriete winkel, maar toch heeft een bepaald merk vaak een 'signature look' die je in alles terug ziet. Jij bent uniek en dat moet jouw interieur uitstralen. Het kan geen kwaad om een paar items op één plek te kopen maar zorg ervoor dat het totaal een fijne mix van verschillende plekken wordt. 

3. Niet weglaten

Als een kamer voor jouw gevoel 'af' is, neem dan een stapje naar achteren en bekijk de ruimte eens goed. Is het niet te vol? Voegen alle items iets toe? Hebben de meubels en accessoires wel 'ademruimte' of is het toch stiekem allemaal een beetje te veel? Wees kritisch en haal wat stukken weg. Je kunt ze altijd weer terugplaatsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BO BEDRE (@bobedredk) op

4. Kleinigheden negeren

Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Zit het behang mooi op de muur? Zijn de kabels netjes weggewerkt? Hangen de schilderijen mooi recht en op de goede hoogte? Als dit niet het geval is, kan de ruimte onnodig rommelig ogen. 

5. Vorm boven functie verkiezen

Dingen die er mooi uitzien zijn leuk maar een bank die een lust voor het oog is maar niét lekker zit, daar heb je niks aan. Je zal je al snel irriteren en verder willen kijken naar een nieuw exemplaar. Ga dus voor de ideale versie die een verzoening is van beide punten.

6. Eén grote lichtbron

Sfeerverlichting is zo belangrijk! Een woonkamer kan gewoon niet gezellig zijn als er alleen een plafonnière hangt. Natuurlijk is het fijn om zo een lamp te hebben waarbij je bij één druk op de knop even snel groot licht hebt, maar het plaatsen van andere lampen in de ruimte op verschillende hoogtes die dimbaar zijn, is minstens net zo belangrijk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

Beeld: HK Living
Deel dit artikel
Back to top