Fashion

Denim update: dit zijn de dames jeans die jij in de kast moet hebben liggen

Denim update: dit zijn de dames jeans die jij in de kast moet hebben liggen

Het vinden van de perfecte jeans kan een kriem zijn. Er is immers niets zo belangrijk als de fit dan bij een spijkerbroek. Met enkel skinny jeans in de kast zit je in 2019 niet meer goed: tegenwoordig zien we een hoop andere soorten denim voorbijkomen in het straatbeeld. 

Van de mom jeans tot een destroyed spijkerbroek met een hoge taille of flared pijpen: op Esprit.nl vind je alles wat je hartje begeert op het gebied van denim en dat vind ik nou super handig. Het modemerk heeft zich duidelijk écht verdiept in wat gaande is qua dames jeans trends. Zo zijn er broeken in de jeans collectie van Esprit met zichtbare knopen in plaats van een gulp en kun je er ook terecht voor de o zo trendy kick flare (flared jeans maar dan kort) in de broeken collectie van Esprit. Voor de perfecte fit zijn veel exemplaren voorzien van stretch (een jeans zonder wil ik eigenlijk niet). Wel zo fijn!

Maar wat zijn nou de dingen waar je altijd goed mee zit en wat zijn de trends qua jeans op dit moment? Ik nam de spijkerbroek even onder de loep!

Model

Een skinny jeans, de boyfriend en de mom fit zullen altijd goed blijven in jouw garderobe maar in 2019 zijn er ook een aantal andere modellen waarmee je hoge ogen gooit. Denk hierbij aan de eerdergenoemde kick flare maar ook de gewone flared jeans is weer helemaal terug van weggeweest. Het klassieke rechte model jeans maar dan in een slim uitvoering doet het ook goed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

Kleur

In elke garderobe moet je wat ons betreft de volgende kleuren of wassingen terugvinden: smetteloos donkerblauw, een lichte wassing, zo goed als zwart en een mooie tint grijs. In de zomer zijn kleurtjes en wit altijd fijn maar het is wat ons betreft niet een must in jouw kledingkast.

Met scheuren en met gaten of niet?

Scheuren en gaten kunnen wél maar in een skinny is dit wel wat minder populair tegenwoordig. Ga liever voor de een mom jeans in een lichte wassing met een enkele scheur dan teveel bewerkingen. Vooral met een niet egale wassing die wat donkerder is, kunnen scheuren en gaten wat ordinair ogen. 

Stretch

Ik houd van jeans met stretch: het draagt nou eenmaal bij aan de perfecte fit van een broek. Voor een aantal modellen is stretch super handig, denk bijvoorbeeld aan de bootcut en de skinny jeans, en bij een ander model verliest het een beetje haar effect - denk hierbij bijvoorbeeld aan de mom jeans of een straight model spijkerbroek. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FUNDA CHRISTOPHERSEN (@fundachristophersen) op

Slimming

Diverse merken, waaronder Esprit maar bijvoorbeeld ook Levi's en Denham, hebben jeans in de collectie met een slimming effect. Dit kan door middel van het plaatsen van de broekzakken op een bepaalde manier maar ook stretch en shapingtechnieken hebben hiermee te maken. Het effect van een slimming jeans verschilt dus per merk en model en is iets waar jij je zeker eens in zou moeten verdiepen als jij je onzeker voelt in een spijkerbroek. Eén ding is zeker: slimming denim is tegenwoordig niet alleen handig maar ook mooi!

Jouw figuur en de perfecte broek

In principe kan je met elk lichaamstype elk type jeans dragen mits je de juiste fit te pakken hebt. Ik heb bijvoorbeeld relatief brede heupen en een aantal merken zijn daar niet op ingesteld. Het vinden van het merk die wel rekening houdt met curves en een taille, was dan ook mijn missie en daar heb ik veel broeken voor aangepast. Dit kan frustrerend zijn maar geef vooral niet op! Uiteindelijk zul ook jij jouw favoriete merk of lijn ontdekken waar je keer op keer terug kan vallen voor de perfecte broek. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@songofstyle) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top