Gezichtsverzorging

Zo ontstaan donkere kringen onder de ogen én zo kom je er weer van af

Zo ontstaan donkere kringen onder de ogen én zo kom je er weer van af

Er zijn momenten in je leven dat je even niet zoveel kan slapen als dat je zou willen met als gevolg donkere kringen onder de ogen. Toch is dat lang niet altijd de reden dat je met wallen te maken krijgt. Wat zijn nou de redenen voor het onstaan van donkere kringen en hoe kom je er weer vanaf?

Het ontstaan

Je krijgt donkere kringen en opgeblazen zones rondom je ogen door een teveel aan vocht in die regio. Hoe zuurstofrijker het bloed is vlak onder je huid, hoe donkerder de kring. Doordat je 's nachts ligt, hoopt het vocht zich op én verwijden jouw aderen zich, waardoor de donkere plekken extra aangezet worden. De hoeveelheid vet in de onderhuid zal verminderen naarmate je ouder wordt en hierdoor zijn donkere kringen in je huid nog beter zichtbaar.

Weg ermee

De grote vraag is nu natuurlijk hoe je er weer van af komt. Een goede oogcrème kan hierbij wel degelijk helpen. Let erop dat het product ingredienten als kojinezuur (kojic acid), glycolzuur (glycolic acid), hydrochinon (hydroquinone) en vitamine C bevat: deze lichten de donkere tint wat op. Hyaluronzuur (hyaluronic acid) is ook een fijn ingredient want dit hydrateert de huid en kan daardoor de dikheid rond je ogen verminderen. 

Zo breng je oogcrème het beste aan

De oogcrème kun je het beste van onder de binnenste hoek van je ogen, tot onder de buitenste hoek van je ogen uitsmeren. Druk tijdens het opdoen van de crème zacht om het vocht wat er in die regio zit, voorzichtig af te voeren. Verkoelen helpt ook goed bij het verminderen van donkere kringen en een opgezette huid. Zet je oogcrème dus in de koelkast of breng het aan met roestvrijstalen staafje met bolletje dat soms bij het product inbegrepen zit of je los hebt gekocht. Laat de crème even inwerken voordat je aan de slag gaat met make-up producten. 

Beeld: iStock en Photo by Joe Robles on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top