Gezichtsverzorging

5 x waarom je crème met SPF nodig hebt in de winter

5 x waarom je crème met SPF nodig hebt in de winter

Velen van ons zijn geneigd om alleen zonnebrandcrème te smeren wanneer de zon tevoorschijn komt en eigenlijk alleen in de zomer of op vakantie. Maak jij je hier ook schuldig aan? Lees dan even aandachtig dit artikel. Wij geven je namelijk 5 redenen waardoor je nooit meer UV-bescherming vergeet in de winter!

Juist in de winter is het enorm belangrijk om een factor te gebruiken. Waarom? Dat lees je hieronder.

1. UV-straling gaat dwars door de wolken heen

Alleen omdat het bewolkt is, betekent niet dat er geen UV-straling is. Sterker nog, ongeveer 80% van de stralingen gaan dwars door het druilerige weer heen, dus het is belangrijk om jezelf te beschermen!

2. Je huid wordt in de winter gevoeliger voor UV-straling

 Je huid maakt in vergelijking met de zomer veel minder melanine aan in de winter. En laat dat nu net een belangrijke beschermer zijn voor de pigmentvlekken in de huid. 

3. Zonnebrandcrème kan het verouderingsproces met 24% verminderen


Een studie heeft aangetoond dat mensen die regelmatig SPF dragen, na 4,5 jaar geen tekenen van anti-aging toonden in vergelijking met degenen die geen SPF droegen. Moraal van het verhaal: draag SPF het hele jaar door, ongeacht het seizoen.

4. Je lippen hebben meer bescherming nodig in de winter.

Koude temperaturen maken lippen gevoelig en droog, en daardoor kwetsbaar in de (winter)zon. Draag een lippenbalsem met SPF. Lees hier nog 7 tips om droge lippen te voorkomen.

5. Sneeuw versterkt UV-straling


Sneeuw intensiveert zonlicht en reflecteert 80% van de UV-straling, wat erop neerkomt dat de blootstelling twee keer zo veel is als in de zomer. Plus, deze is voor de wintersporters, hoe hoger je bent, hoe sterker de UV-straling!
5 redenen waardoor je nooit meer UV-bescherming vergeet in de winter

Beeld: No Tofu Magazine
Deel dit artikel
Back to top