Beauty

Dit is waarom wijn voor het slapen gaan je kan helpen met afvallen

Er bestaan ontelbaar veel trucjes om af te vallen en de één werkt natuurlijk beter dan de ander. Detoxen, minder snacken en sporten zijn bekende methodes om maar van die overtollige kilo's af te komen. Volgens een nieuw onderzoek blijkt nu echter dat uitgerekend wijn je ook zal helpen om gewicht te verliezen. En dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg!

Uit studies van de Harvard University en de Washington University blijkt dat er een relatie ligt tussen het drinken van wijn en het verliezen van gewicht. Het schijnt dat je van het drinken van dit lekkere drankje afvalt, als je het maar wel net voor het slapengaan doet. 

Het gaat hierbij om rode wijn, aangezien hier resveratrol inzit. Dit stofje zorgt er volgens wetenschappers voor dat de lastig kwijt te raken 'witte vetten' transformeren in makkelijk te verliezen 'bruin vetten'. En de grootste reden dat het werkt is eigenlijk omdat resveratrol je eetlust tegengaat. Geen late night cravings meer dus!

Naast dit leuke feitje vond Harvard ook een verband tussen het drinken van witte wijn en het verliezen van gewicht. De studie heeft 13 jaar lang zo'n 20.000 vrouwen onder de loep genomen en deze kwam tot de conclusie dat vrouwen die twee glazen witte wijn per dagen drinken 70 procent minder kans hebben op het krijgen van overgewicht. En dat is goed nieuws!

Volgens Professor Min Du van de het Washington State University moeten we alleen niet te snel juichen. Blijkbaar gaan de meeste werkende stofjes van wijn verloren tijdens het productieproces. In plaats daarvan kan je dus toch beter kiezen voor druiven, aardbeien of blauwe bessen.Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top