Fashion

Ook dit modehuis zal niet langer meer bont gebruiken in hun collecties

Langzaam maar zeker worden modemerken zich steeds meer bewust dat het zoveel mogelijk milieuvriendelijk produceren en het niet gebruiken van bont, ook positief is voor het bedrijf zelf. Niet kunnen vertellen hoe jouw items gemaakt worden en je eigenlijk moeten schamen voor het gebruik van dierlijke producten wordt immers niemand blij van.

Nu heeft Donatella Versace tijdens een interview met 1843 onthult niet langer meer bont te gebruiken.  "Fur? I am out of that. I don't want to kill animals to make fashion. It doesn't feel right." Dit nieuwe beleid geldt vanzelfsprekend niet van de ene op de andere dag: op dit moment kun je bijvoorbeeld nog steeds een kussen gemaakt van een konijnenvachtje en een camel coat met nerts kopen van het merk. We hopen natuurlijk wél dat we in de toekomstige collecties van het Italiaanse modehuis, dit niet meer terug zullen zien.

Bont en Versace gaan al sinds de oprichting van het modehuis in 1978 door Gianni Versace hand in hand. Maar de tijden zijn veranderd en daar speelt Donatella nu dus heel slim op in. En wij kunnen dat alleen maar toejuichen. Eerder onthulden bedrijven als Net-A-Porter, Gucci en Selfridges al niet meer bont te willen verkopen. 

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top