Fashion

Dit is het eerste land waar het met een wet is vastgelegd dat mannen en vrouwen evenveel salaris moeten verdienen

Het is 2018 maar soms vraag je je af of je wel in dit jaar leeft dankzij discriminatie die op vele manieren nog steeds plaatsvindt. Van racisme tot de ongelijkheid van man en vrouw: gelukkig is er één land die dat laatste op een geweldige manier heeft aangepakt.

IJsland heeft nu namelijk in een wet vastgelegd dat mannen en vrouwen voor dezelfde job hetzelfde salaris moeten krijgen. Bedrijven waar meer dan 25 mensen werkzaam zijn, zijn verplicht een certificaat te behalen waarin staat dat ze mannen en vrouwen hetzelfde salaris geven. Bedrijven die zich hier niet aan houden, krijgen een boete.

Een goede zaak vinden wij. En dat deze wet in IJsland als eerste ter wereld wordt ingevoerd, is niet geheel een verrassing. Bijna 50% van het parlement bestaat uit vrouwen, waaronder de nieuwe premier Katrin Jakobsdottir. Ook staat het land al negen jaar op nummer één van de ranglijst van meest gender gelijke landen volgens het World Economic Forum. Het nare is dat Nederland niet eens in de top 10 staat en een aantal andere landen opvallend genoeg wél.

Hoog tijd om hier verandering in aan te brengen...

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top