Beauty

Dit is hét moment op de dag waarop je het best kunt sporten

Vroeg in de morgen opstaan, een verse smoothie maken, de sportschool ingaan en daarna een heerlijke douche nemen voor je begint met werk. Klinkt allemaal zo mooi, alleen is snoozen dat ook.

Vaak wordt gezegd dat je het best kan sporten in de vroege morgen alleen wordt er steeds meer onderzoek gedaan of dit wel werkelijk klopt. Volgens een eerder onderzoek bleek dat mensen die in de ochtend sporten trouwer zijn, dan mensen die in de middag sporten. Dit komt doordat je extra tijd vrijmaakt in de ochtend om eerder de deur uit te gaan. In de middag kan er sneller wat tussenkomen. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van het sporten in de ochtend, maar ook in de middag. Zo blijken je spieren in de middag op zijn sterkst te zijn en is je lichaamstemperatuur ideaal.

via GIPHY

Maar dat brengt ons nu op de vraag: wat is het juiste tijdstip om te sporten? Deze vraag werd aan twee personal trainers gevraagd en geven ons dan eindelijk een verhelderend antwoord.

Harry Norman, trainer bij het KOGMA en Third Space
Je lichaam heeft verschillende bio ritmes gedurende 24 uur. Volgens Harry heeft je lichaam in de middag tussen 14:00 tot 16:00 de snelste reflecties. Rond deze tijd is dus het beste om workouts te doen die je reflecties verbeteren. Om kracht te oefenen kun je dit het beste doen tussen 16:00 en 18:00. Na een stressvolle dag kun je je frustratie goed gebruiken voor het trainen van je spieren.

Zanna van Dijk, trainer bij F45 en auteur van het boek ‘Strong’
Zanna adviseert de tijd die jou het beste uitkomt. Volgens Zanna moet je het zien als een doktersafspraak, cancel ze dus niet. Als je goed bent in uitstellen dan raadt de blondine je aan om in de ochtend te sporten.

Beeld: iStock 

 

Deel dit artikel
Back to top