Fashion

Chrissy Teigen praat openhartig over haar postnatale depressie

Model Chrissy Teigen, vrouw van zanger John Legend, is moeder van de schattige baby Luna, presentatrice van de tv show Lip Sync Battle en auteur van het New York best-selling kookboek. Je zou zeggen een perfect leventje, maar maandenlang heeft Chrissy met zichzelf geworsteld. In een interview met Glamour magazine praat de 31-jarige openlijk over haar postnatale depressie.

Als wij Chrissy moeten beschrijven is het een vrouw met een zeer sterke opinie, die niet bang is om haar mening te delen met de wereld. Voor Glamour Magazine werd ze daarom gevraagd om een essay te schrijven. En natuurlijk reageerde het model enthousiast. In de essay schreef de brunette dat ze moeite had met het uitzoeken van een goed onderwerp. Want ja, Chrissy heeft altijd wel iets te zeggen en praat hier dan ook -vaak- openhartig over op Twitter of haar andere social media kanalen. Chrissy besloot een open brief te schrijven over iets waar ze al maandenlang mee heeft gekampt na de geboorte van baby Luna, namelijk: postnatale depressie.

“For much of the last year, I felt unhappy. What basically everyone around me—but me—knew up until December was this: I have postpartum depression. How can I feel this way when everything is so great?,” schrijft Chrissy. Postnatale depressie is een somber en angstig gevoel dat meestal voorkomt bij moeders die net zijn bevallen van een baby.  

“I would go two days without a bite of food, and you know how big of a deal food is for me.”
Daarnaast was het ook moeilijk voor Chrissy om uit bed te komen om naar de set van Lip Sync Battle te gaan. Gelukkig kreeg ze van man John Legend veel steun tijdens deze zware periode.

 

Headed to Beauty and the Beast! @laurapolko @allanface @monicarosestyle ❤

Een bericht gedeeld door chrissy teigen (@chrissyteigen) op

Met deze brief probeert ze familie, vrienden en collega's haar heftige periode uit te leggen. “I wanted to write an open letter to friends and employers to explain why I had been so unhappy. The mental pain of knowing I let so many people down at once was worse than the physical pain.”

Wij vinden het in ieder geval erg moedig van Chrissy! Wil jij Chrissy’s open letter volledig lezen? Klik dan hier.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top