Beauty

Nare dingen die gebeuren wanneer je stopt met je haar wassen met shampoo

Het niet meer wassen van je haar met shampoo zou vele voordelen met zich meebrengen. De glans, de volume, de zachtheid van het haar, we hebben het allemaal al meerdere keer gehoord. Maar wat gebeurt er nog meer wanneer je de shampoo afzweert? Wanneer je voor een lange tijd je haar niet meer wast met shampoo kunnen er een paar vreemde, onverwachte dingen met je haar gebeuren. 

Je krijgt last van je hoofdhuid
Het is een veelvoorkomende last wanneer je voor een tijd je haar niet wast met shampoo. Je hoofdhuid gaat meer gist en bacteriën produceren die kunnen leiden tot een extra gevoelige hoofdhuid en zelfs ontsteking kunnen veroorzaken. Ook masseer en reinig je je hoofdhuid veel minder wanneer je stopt met het gebruik van shampoo, waardoor je de haarzakjes niet vrijmaakt van vuil en verstoppingen. Daarnaast kun je last krijgen van je hoofdhuid, omdat je er alles aan wilt doen om je vette haar te verbloemen. Zo kan het zijn dat je je haar te vaak in een onbeweeglijke knot draait of een te strakke paardenstaart doet.

Je krijgt een tintelende huid
Wanneer je haar te veel olie produceert, krijg je een tintelende hoofdhuid. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de talg op je hoofdhuid vermindert. Dit kun je doen door bijvoorbeeld wat baking soda bij je haarwortels en hoofdhuid te sprenkelen.

Je lokken lijken ietwat op dreadlocks
Wanneer je dik haar hebt en je geen poo gebruikt zal het vuil op je hoofdhuid zich ophopen, waardoor je haar een chunky textuur krijgt. Fijn haar wordt daarentegen wat strengelig. Een beetje droogshampoo zou kunnen helpen, maar dan verbreek je de no poo regel een klein beetje.

Roos steekt z’n lelijke kop op
Een ander veelvoorkomende kwestie is het nare huidschilferprobleem. Shampoo vermindert de productie van gist, zodra je stopt met het wassen van je haar met shampoo, maak je meer gist aan wat op zijn beurt weer zorgt voor de productie van meer huidschilfers. En dat zorgt weer voor een vreselijke partij roos. De jeuk die erbij gepaard gaat kan te wijten zijn aan een hoofdhuidontsteking.

Is dit alles de no poo wel waard? 

Beeld thumb: Pexels

Deel dit artikel
Back to top