Beauty

Waarom jij honing in plaats van normale facewash zou moeten gebruiken

Het is één van de natuurlijke ingrediënten die al eeuwen gebruikt wordt in beautyproducten: honing. Tegenwoordig zijn bestanddelen van het goedje vaak onderdeel van dure crèmes en gezichtsreinigers, maar waarom zou je het niet gebruiken in plaats daarvan?

Honing op je gezicht smeren en er de hele dag mee lopen is natuurlijk geen optie maar het is wel ideaal als facewash. Honing heeft antibacteriele eigenschappen, is ontstekingsremmend en voedt de huid. Vooral de gevoelige huid heeft baat bij het honing.

Ook mensen die kampen met acne, kunnen heel goed honing gebruiken voor hun gezicht dankzij de lage PH-waarde. Doordat deze gemiddeld rond 3,5 is en bacterieen pas floreren bij een PH-waarde van 7, is het ideaal om puistjes te behandelen. Daarnaast heeft honing een hydraterende en kalmerende werking dankzij al de suiker die erin zit: dit zorgt ervoor dat het vanzelf water aantrekt in plaats van afstoot. 

Ga je zelf met honing aan de slag, kies dan het liefst wel voor een goede (biologische) variant. Manuka honing schijnt het beste te zijn!

Deel dit artikel
Back to top