Beauty

Goed nieuws voor champagne liefhebbers! Het kan alzheimer tegen gaan

Over het algemeen is het merendeel van het nieuws over alcohol nou niet bepaald goed. Als je een liefhebber bent van een drankje zo nu en dan, is het daarom soms best fijn om eens iets goeds te lezen over het bedwelmende goedje. Jij vraagt, wij serveren.

Bij de universiteit in Reading is een proef uitgevoerd met champagne en daaruit blijkt dat de kans op alzheimer door het drinken van drie glaasjes per dag, drastisch kan afnemen. Een bestanddeel wat te vinden is in pinot noir en pinot meunier, de zwarte druiven die gebruikt worden om het bubbelende goedje te maken, zorgt ervoor dat hersenziektes voorkomen kunnen worden en je geheugen toeneemt. Opvallend, want het teveel drinken van alcohol kan juist zorgen voor geheugenverlies. 

Let wel: er moet nog een hoop onderzoek gedaan worden om écht te kunnen bevestigen dat het drinken van drie glaasjes champagne de oplossing is tegen deze vreselijke aandoening. Dat wordt dan ook gedaan door het onderzoek nu uit te voeren bij gepensioneerden in plaats van ratten.

Deel dit artikel
Back to top