Fashion

Geen ruimte voor een kerstboom: 7 x kerstdecoratie ideeën

De feestdagen staan voor de deur. Er iets niets leuker dan je huis Holiday ready te maken voor de donkere dagen. Natuurlijk is een kerstboom super leuk maar er zijn meer opties om de kerstsfeer naar binnen te halen. Misschien woon je klein of heb je weinig budget of misschien heb jij gewoon geen zin overal dennennaalden terug te vinden. Wij hebben voor jullie 7 kerstdecoratie ideeën op een rijtje gezet die een kerstboom overbodig maken. Ze zijn ook allemaal simpel zelf te maken. Dus, leef je uit!

1# X-mas sideboard
Neem 4 plankjes van spaanplaat (hout) en schilder ze in een kleur die bij je interieur past. Plaats verschillende ornamenten, kerstkaarten, vaasjes en ander feestelijk grut op de planken en je hebt een prachtige kerstsfeer gecreëerd.


Beeld; Apartment Therapy

 

2# Tover een lege drankfles om tot lichtornament.
Iedereen heeft nog wel ergens een lege fles staan. Vul de fles met een lichtsnoer…. ét voila! Wees creatief want er zijn natuurlijk allerlei variaties te verzinnen. Je kunt bijvoorbeeld het etiket er afweken voor een klassiekere look.


Beeld: Homeedit

 

3# Self made kandelaar
Deze feestelijke kandelaren zijn super simpel te maken. Je kunt bij de plaatselijke doe-het-zelf winkel spuitbussen in de kleuren zilver, goud en brons kopen. Plaats een paar lege flessen op wat oude kranten en sprayen maar. 

Beeld: ModWedding

 

4# Firefly lichtjes
Deze mini kerstlichtje heten firefly lights. Omdat ze zo fijn zijn kun je er alle kanten mee op. Heb je een aantal stolpen in huis dan kun je deze mooi opvullen. Je kunt ook voor een heel schappelijk prijsje stolpen bij de Hema kopen.

Beeld: Decoratingforsmallplaces

 

5# Dennentakken
Dit is de ideale oplossing om toch de geur van een dennenboom in huis te hebben maar niet de boom. Je neemt een paar dennentakken en plaatst deze in een leuke vaas, kerstballen erin en klaar ben je.

 

6# Feestelijke spiegel
Deze kun je eigenlijk het hele jaar door laten staan. Je neemt een simpel lichtsnoer en drapeert het langs het frame van de spiegel. Je kunt de kabel vastzetten met wat transparant tape aan de bovenkant van de spiegellijst om de lichtjes op hun plek te houden.

 

7# Pine cones
Hoe cute zijn deze dennenappel kerstboompjes…. Ze zijn super simpel te maken. Koop of raap (in het bos) een aantal dennenappels. Spuit ze in een willekeurige kleur. Koop wat mini plantenpotjes van aardewerk en geef deze ook een mooi kleurtje. Top het af met een papieren ster of een strik van lint. 

Beeld: Buzzfeed

 

 

 

 

Deel dit artikel
Back to top