Beauty

Make-up secrets: Welke eyeliner look is geschikt voor welke oogvorm?

Mensen zijn allemaal verschillend, onze ogen dus ook. Naast dat de kleur van onze ogen verschillen, verschilt tevens de vorm van onze ogen. Je kunt je ogen laten spreken met een mooie eyeliner. Maar welke liner past nou het best bij jou? Een verkeerde liner kan voor een ietwat akward blik zorgen. Staan jouw ogen ver uit elkaar dan is een winged eyeliner voor jou bijvoorbeeld geen succes.

Meer tips vind jij hieronder! 

Amandelvorm : Heb jij amandelvormige ogen? Dan heb jij geluk want bijna elke liner staat jou goed. Volg je natuurlijk vorm met een dunne liner voor een klassieke look. Gebruik een potlood en plaats een lijn langs de waterlijn die je erna vervaagt voor een zwoele blik.

Hangend bovenlid: Je ooglid neigt de verdwijnen als de huid onder de wenkbrauw iets hangt. Dus gebruik niet teveel eyeliner op de bovenste wimperlijn. In plaats hiervan kun je beter met een donkere gel liner of potlood tussen de wimper haren tekenen. Zo krijg je toch een intensere blik zonder ruimte verlies.

DIOR De eerste hybride gel-liner potlood 27,50

Ogen die naar beneden wijzen:  Om een optische lift van de buitenste ooghoeken te creëren teken je vanuit de binnenste ooghoek een lijn omhoog richting de buitenste ooghoek. Een cat-eyeliner is hier het meest geschikt voor. Door van te voren een stip te plaatsen op de plek waar jij wilt dat je eyeliner eindigt vermeid je ongelijke wings.

Ronde ogen: Om een amandelvorm te creëren trek je je eyeliner door langs de wimperlijn op het onder- en bovenlid. Je laat de eyeliner op je bovenlid iets doorlopen, voorbij de ooghoek en doet het zelfde met de onderste eyeliner. Verbind ze met elkaar en je creëert een amandelvorm, laat ze open voor een double-winged effect.

Ogen die dicht bij elkaar staan: Je wilt de illusie creëren dat je ogen wijder uit elkaar staan dit doe je door de lijn heel dun te beginnen en de lijn steeds dikker te maken naar mate je de buitenste ooghoek nadert. Je start de lijn niet in je ooghoek maar op een derde van het ooglid.

Ogen die ver uit elkaar staan: Vermijdt een eyeliner die voorbij de buitenste ooghoeken loopt. Dit zal ervoor zorgen dat je ogen nog verder uit elkaar lijken te staan. Een winged eyeliner is voor jou ook niet echt een succes. Teken een dunne lijn langs de waterlijn van je ogen en vervaag deze met een kwastje. Just smudge!

M·A·C Superslick Liquid Eye Liner 20,00

Uitpuilende ogen: Breng een dikke eyeliner aan langs de waterlijn van je bovenlid. Hierdoor maak je het oppervlakte kleiner van je boven oogleden en lijken ze kleiner. Teken de onderste waterlijn en vervaag de liner voor het evenwicht.

Beeld: Thinckstockphotos

Deel dit artikel
Back to top