Fashion

Dress like a Parisian: zo doe je dat!

Met deze vijf simpele tips sla jij de zogenaamde modeplank nooit mis! Want als er iets is dat Franse vrouwen hebben, dan is het stijl. Lees snel verder! 

Buiten onze kennis over croissants (lekker!), de hoofdstad Parijs (mooi!) en de taal (moeilijk!) zijn wij geen experts over La France. Wel weten wij dat de madame’s et mademoiselle’s van deze wereld weten wat zij wel en niet moeten dragen. Hier vijf simpele tips - how to dress like a Parisian:

1. Geen overkill: 
Less is more. Geen zware make-up, geen liters parfum, geen drukke prints door elkaar. Simpel, dat is het keyword. Een paar rode lippen worden gecombineerd met een subtiele mascara en een smokey eye wordt gecombineerd met au naturel lippen.

2. Haal altijd één accessoire weg:
Bij een basic outfit denk je misschien dat je jezelf moet volhangen met accessories om de boel wat op te leuken, maar ook hier geldt: less is more. De welbekende quote van Coco Chanel luidt niet voor niets: "Before you leave the house, look in the mirror and remove one accessory." Zo kan je beter één eye catcher hebben, dan vijf prullaria.

3. Draag de maat die je hebt:
Of je nu gezegend bent met een slank figuurtje, er hard voor werkt om dat voor elkaar te krijgen of te maken hebt met eigenwijze oud-Hollandse dijen; draag de maat die je hebt. Het getal op een labeltje zegt niets over wie je bent. Het gaat erom hoe het staat. Je kunt beter een maatje meer uit de rekken trekken dat je figuur ten goede doet, dan dat je koste wat kost in een maatje ieniemienie gepropt wordt.

4. Pick your essentials:
Een goede basis is key. Misschien koop je nu 25 shirtjes die je misschien één of twee keer kan en wil dragen, maar onthoud dat goedkoop meestal duurkoop is. Investeer liever in een paar goede basics, denk aan: een little black dress, een zwart colbert, een goede jeans, killer zonnebril etc. 

5. Loop niet te pochen:
Fransen zijn gek op goede merken, maar ermee pochen: ho maar! De aanwezigheid van grote, schreeuwende merken is eerder tacky dan classy.

Deze stoomcursus "Dress like a Parisian" sluiten we af met een fijne kooptip! Nu bij I Want That Musthave shop je een heerlijke Parisian Chic jas - in het lang of kort en in diverse kleuren - voor slechts €24,95! Daar worden we hebberig van!

Heb je hier nog een tip aan toe te voegen? Laat 'm hieronder achter! 

Deel dit artikel
Back to top