Beauty

Thee: de oplossing voor je beautyproblemen

Ok, we wisten al dat het drinken van veel (kruiden)thee goed voor de gezondheid is is. Maar wist je ook dat thee heel goed kan helpen bij allerlei beautyperikelen? Denk aan dikke ogen, een droge huid, acne etc. Je leest hier welke thee helpt bij jouw beautyprobleem.

1. Doffe/droge huid 

Groene thee zit boordevol anti-oxidanten en anti-inflammatoire, welke huidveroudering tegengaan. Maar heb je last van een droge en doffe huid, dan kan groene thee ook effectief zijn bij gebruik aan de buitenkant. Je zou het bijvoorbeeld als ingredient kunnen toevoegen bij een zelfgemaakte gezichtsmasker. 
Voor de doffe huid; snijd een gebruikt groen theezakje open en meng de inhoud met honing voor een glanzend en een gehydrateerd gezicht.
Voor de droge huid; maak een mengsel van groene thee, yoghurt en banaan voor een verfrist en verjongde huid. 
(Ben je sowieso fan van DIY maskertjes? Met deze lijst kan je naar hartelust zelf gezichtsmaskers maken.)

2. Dikke ogen en donkere kringen

Groene thee kan ook een herstellende werking hebben ingeval je last hebt van dikke ogen en donkere kringen door te weinig slaap. Leg op elk ooglid een theezakje, en laat de zakjes 15 tot 20 minuten liggen. Hierna zal je meteen stukken wakkerder ogen. Een andere truc tegen gezwollen ogen is het maken van groene thee ijsklontjes. Leg de ijsklontjes heel even op je oogleden en ze zien er in no-time weer aantoonbaar uit.

Dammann Frères À La Menthe groene thee €9,95

3. Afvallen

Wil je wat van je vakantiekilootjes kwijt -je bent natuurlijk helemaal los gegaan op wit brood en pasta op je vakantiebestemming- dan kan rooibos- en mintthee je een handje helpen. Rooibosthee helpt bij het reguleren van de vetopslag in het lichaam en mintthee gaat het verschrikkelijke gevoel van constante lekkere trek hebben tegen.


Løv Organic Biologische rooibos thee €10,95                                        Løv Organic Biologische groene thee met mint €10,95

4. Acne

Het drinken van witte thee doet wonderen voor een onrustige huid. De anti-oxidanten zorgen ervoor dat gifstoffen sneller worden afgevoerd uit het lichaam. Tevens kan witte thee ook simpel worden gemengd met de dagcreme voor een efficiente werking van buitenaf. 

5. Verbrande huid

Te lang in de zon gelegen, en verbrand? Vul dan een bad met water en laat hier drie zakjes zwarte thee in trekken. De thee heeft een verkoelend effect.

Dammann Jardin Bleu zwarte thee €9,95

Weet jij nog meer beautyproblemen die je met thee aan kan pakken? Zo ja, laat het ons weten!

Deel dit artikel
Back to top