Fashion

7 superhandige tips voor het inpakken van jouw koffer

7 superhandige tips voor het inpakken van jouw koffer

Yay! De zomer is in volle gang en dat betekent: op vakantie! Helaas hoort daar een iets minder leuk klusje bij namelijk het inpakken van je koffer. Voordat je op vakantie gaat moet er eerst even gestresst worden. Het blijft een uitdaging om al je spullen in één koffer te proppen. Wij hebben zeven tips voor je die het inpakken iets makkelijker gaan maken.

Het is niet alleen het pakken zelf dat vervelend is, maar ook het uitpakken van je koffer op de plek van bestemming kan een baalmomentje zijn. Aangezien je er dan achter kan komen dat je kettingen in elkaar zijn verstrikt, je maar één oorbel kan vinden en al je kabels door elkaar liggen. En de grootste horror is dat je shampoofles heeft gelekt en je favoriete jurk nu verpest is. Dit en nog meer wil je graag voorkomen en daar gaan wij je bij helpen! Lees dus voordat je je koffer gaat inpakken deze tips en bespaar jezelf een hoop stress. 

1. Plak verpakkingen dicht

Het laatste wat je wil is dat je shampoo en alle andere vloeibare toiletspullen in je tas gaan lekken. Om dit te voorkomen kun je plakband rondom de doppen van je toiletspullen plakken. Mocht je nog steeds een beetje angst hebben dat er spullen gaan lekken dan kun je ze voor de zekerheid ook nog in ziplock zakjes doen.

2. Knopen 

Je hebt vast wel ergens nog knopen liggen die je net meer gebruikt. En je hebt ook vast wel een meegemaakt dat je oorbellen kwijtraakt tijdens je reis. Combineer deze twee en je raakt je oorbellen niet meer kwijt. Door je oorbellen in de gaatjes van je knopen te steken blijven ze bij elkaar en kun je ze niet zo snel meer verliezen. Geen knopen liggen? Gebruik dan een stukje stevig karton waar je gaatjes inschiet.

3. Kettingen in rietjes

Wie liever vakantie viert in plaats van kettingen uit de knoop haalt, moet goed opletten! Wanneer je kettingen in elkaar verstrikt raken is het een pain in the ass om ze weer uit elkaar te krijgen. Rietjes zijn daarom je beste vriend! Door je ketting door een rietje te halen is het onmogelijk dat ze nog in de knoop gaan.

4. Sokken

Of je nou van plan bent om vooral sandalen te dragen, sokken meenemen is sowieso handig. Naast sokken aan te doen zijn ze ook handig om er dingen in te stoppen. Zo kun je bijvoorbeeld kostbare spullen als een horloge of een camera erin stoppen. Op deze manier raken ze niet beschadigd en raak je ze ook niet zo snel kwijt.

5. Rollen

Je bent gewend om je kleding op te vouwen, maar bij het pakken is het slimmer als je dit niet doet. Door je kleding op te rollen bespaar je veel ruimte wat je natuurlijk wil.

6. Kabels

Kabels voor onder andere je telefoon en camera moeten ook een plekje krijgen in je koffer. Het liefste apart zodat je ze niet door elkaar haalt. Een goede manier om ze op te bergen is door ze in zonnebrillen hoesjes te stoppen of gewoon in aparte tasjes die niet te veel ruimte innemen.

7. Make-up

Bij sommige van ons, guilty, kunnen de make-up spullen de meeste ruimte innemen in je koffer. Je hebt namelijk meerdere make-up kwasten en make-up producten die meestal in een tweezijdige toilettas verpakt. Dit neemt veel ruimte in, dus het beste wat je kun doen is je make-up spullen opspliten in twee of meerdere tassen. Zodat je de spullen kunt verspreiden in je koffer. Wat ook helpt is om je make-up spullen in ziplock zakjes te doen en ze aan de randen van koffer te verspreiden.

Naast deze tips hebben we ook twee filmpjes voor je die je nog meer zullen helpen bij het inpakproces. Good luck and enjoy your vacay!

Deel dit artikel
Back to top