Fashion

Q&A: Anna-Roos liep exclusief voor Céline, is zij de nieuwe Doutzen?

Nederlandse modellen doen het goed in de modeindustrie. Een nieuw en veelbelovend gezicht is Anna Roos van Wijngaarden. Anna-Roos liep afgelopen Paris Fashion Week exclusief voor Céline. Eerder liep zij voor grote namen zoals Emporio Armani. Glamour nomineerde haar in de categorie 'Fashion' voor de Women of the Year Awards. Anna straalt ook in de campagne van de Nederlandse couturier Dorhout Mees.
 
Ze is pas 16 jaar en is op het moment nog druk met school. De natural beauty gaat het nog ver schoppen. We zullen nog heel veel van haar gaan horen in de toekomst. Internationale modehuizen kunnen immers niet wachten tot zij haar examen gehaald heeft en zich full-time op haar modellencarrière kan gaan richten. We vroegen Anna naar haar beautyrituals, haar modellenervaringen en hoe zij fit blijft.
 
Anna Roos links voor Glamour en rechts voor Elle
 
Hoe lang werk je al als model en hoe ben jij in het vak gerold?
Twee jaar geleden kreeg ik via Facebook een privéberichtje van Micha van Micha Models met de vraag of ik al ergens was ingeschreven. Ik had er eerder nog nooit bij stil gestaan dat ik potentie zou kunnen hebben en ik had al helemaal niet verwacht dat ik via social media gecontacteerd zou worden. De meeste meisjes worden 'live' gescout. Mijn pagina was destijds nog beveiligd, dus ze heeft mijn profielfoto niet eens kunnen vergroten. Een deskundige topper als Micha kijkt daar denk ik doorheen. 
 
Hier liep Anna-Roos exclusief de s/s 2015 show van Céline tijdens Paris Fashion Week.
 
Voor wie heb jij allemaal model gestaan?
Onder anderen Alberta Ferretti, Emporio Armani en Céline.
 
Meest bijzondere modellen ervaring?
Tot nu toe is dat voor mij mijn eerste 'echte' editorial shoot. Ik was nog maar 14 jaar en Women nam me na een castingdag in Amsterdam aan. Daarna kreeg ik een mailtje of ik naar Roemenië kon komen voor twee dagen. Het was belangrijk omdat het om een hele goede fotograaf zou gaan en hij woonde daar. Ik had destijds nog totaal geen idee wat het vak inhield en mijn eerste reactie was dan ook: maar dat is op een schooldag! Ik ben met mijn vader naar Boekarest gevlogen en ik geloof dat ik in twee dagen nog nooit zo veel op me af heb zien komen. Het ging om twee shoots waarvan er een midden in de nacht was (we begonnen 12 uur en eindigden 6 uur 's ochtends omdat hij de zonsondergang wou hebben). We hebben geschoten aan de zwarte zee en in een soort VIP club daar binnen. Ik werd in de mooiste jurken van Dior tot Chanel gehesen en wist gewoon niet zo goed wat me overkwam. Het is niet het grootste wat ik gedaan heb, maar de indruk was overweldigend.
 
Hoe voorkom jij de verveling als je lang moet wachten, backstage, voor een show?
Ik vind wachten totaal niet erg. Misschien komt dat omdat het allemaal nog nieuw is en komt het pas als je fulltime aan de slag gaat. Ik vind het altijd zo gezellig om te kletsen met andere modellen. Er is bijna altijd wel een Nederlands meisje. Het gaat dan zo: Je praat in het Engels en herkent vaag een nuchter Nederlands accent. Op een gegeven moment zegt een van de twee 'Nederland, he?' en dan heb je gelijk wat om over te praten. Zo niet, dan vermaak ik me met een goed boek of ik maak indien nodig huiswerk. Ik zit nog op school dus heb zat te doen. 
Anna-Roos met Nederlands modellen vriendinnetje Maartje Verhoef
 
Hoe ziet jouw sportregime eruit? 
Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het lijkt erop dat ik het geluk heb niet aan te komen als ik goed eet, maar ik zit nu in het beruchte jaar waarin dat bij de meeste meiden omslaat. Natuurlijk is sporten niet alleen voor je gewicht belangrijk, maar ook voor het 'in shape zijn', zoals we dat hier noemen; Je fit voelen en een conditie opbouwen. Ik doe daarom wel braaf aan workouts en buikspieroefeningen. Ook dans ik anderhalf uur in de week, ballet en moderne dans. In de toekomst, tegen de tijd dat ik misschien echt fulltime kan gaan, ben ik zeker van plan de sportschool in te duiken. Voor nu geloof ik vooral in gezonde voeding en veel buitenlucht, fietsen en regelmatig even de deur uit. 
 

Anna Roos houdt van lekker wandelen, zo blijft ze ook nog fris en fit :)
 
Welke producten zitten er altijd in jouw toilettas?
Ik gebruik voor basisverzorging de lijn uit mijn moeders schoonheidssalon, Dr. Eckstein: ik reinig mijn huid zowel 's avonds en 's ochtends met lavolint, gebruik de dag- en nachtcrème en mijn favoriet: azulenpasta! Het is een getinte pasta tegen onzuiverheden, je kunt er alles dus mee camoufleren en tegelijkertijd droogt het dus uit. Dit is voor mij dé oplossing aangezien ik voor de rest liever geen foundation en camouflage gebruik. Ik verzorg liever zo goed mogelijk en ik versterk het met gezonde voeding, dan lagen camouflage op te smeren. Waar ik absuluut niet zonder kan is mijn bodyshop lipbalm. Ik heb stiekem alle smaken al eens gehad en blijf maar smeren. Verder ben ik ontzettend fan van de heerlijke geuren van Rituals en als ik mascara heb (naar feestjes en anders meestal niet!) gebruik ik die van Maybelinne (Colossal Volum' Express). Ik doe een keer per week een peeling (ook van Dr. Eckstein) en scrub regelmatig.
De lievelings beautyproducten van Anna Roos...
 
Lievelings gezonde snacks?
Fruit vind ik nog altijd het lekkerst. Er gaat voor mij niets boven een verse fruitsalade. Een hele slimme snack en tip is de moerbei! Het is een van de poopulaire 'superfoods' en smaakt een beetje naar een dropje, terwijl het mega gezond is. Verder is een hele goede snack voor mij Love Chock Rock. Dit is rauwe, pure (echte) cacao met superfoods in de vorm van een balletje. Het is dus chocola, maar de betere variant. 
 
Anna-Roos (in het midden) met modellenvriendinnetjes tijdens de Glamour's Women of the Year party.
 
Beauty geheim?
Water! Veel water drinken is voor mij echt de clue voor een frisse uitstraling. Daar kan geen crème tegenop. Vooral je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook voldoende slaap is heel belangrijk, maar daar moet ik zelf ook nog eventjes aan werken, het leek steeds beter te gaan en toen ontdekte ik Netflix...
 
Voor wie zou jij het liefst willen werken?
Als ik een naam moet noemen gaat mijn voorkeur uit naar Dolce & Gabbana. De campagnebeelden zijn altijd heel apart, anders dan de meeste en op een hele toffe locatie. Een andere dream-come-true zou het lopen van de show van Chanel zijn. Iedere keer is dit weer een hele bijzondere, zoals de Chanel supermarkt, ik vind het zo ingenieus bedacht!I Uiteindelijk ben ik natuurlijk blij met alle mooie merken. Ik weet maar al te goed dat ik geluk heb dat ik dit werk mag doen!
 
 
Blijf op de hoogte van alle spannende dingen die Anna Roos als model meemaakt en volg haar op Instagram
Deel dit artikel
Back to top