Fashion

Marcanti: van alle markten thuis

Amsterdam - Amsterdam is een hotspot rijker! Amsterdam Marcanti heeft het afgelopen weekend haar deuren geopend en feest dit weekend nog even door met Freemasons, Farley Jackmaster Funk en Wiggels op het programma. Met een gevierde restyling en een nieuw team creatievelingen achter de coulissen, is de klasse en het chique van de Marcanti in de vroegere jaren weer terug.
Amsterdam Marcanti moet uitgroeien tot een sociale ontmoetingsplaats met verschillende muziekstijlen zoals klassiek en jazz. Ook stand-up comedy en andere podiumkunsten herleven hier en brengen de vroegere ambiance van de nachtclub en het theater Marcanti terug. Ondersteund door professionele licht- en geluidsapparatuur, voegen internationaal bekende DJ’s en opkomend draaitalent in de weekenden daar een moderne dimensie aan toe. DJ’s van internationale allure die hun sporen al verdiend hebben, maar ook aan jong talent wordt een kans geboden om vernieuwende sound ten gehore te brengen.
Dit weekend is de crème de la crème onder de DJ’s uitgenodigd om plaats te nemen in de vliegende DJ-boot. Vrijdag 27 juli staat 'Phat Diva' aan het roer. Deze avond wordt een mix van clubhouse, techno en electro. Na Phat Diva komen Nathan Coles en Terry Francis de boel op scherp zetten. Nathan Coles en Terry Frances vormen samen het DJ/producerteam 'Wiggle'. Deze superstar DJ’s zijn al tien jaar residents van de prestigieuze club FABRIC in London. Al vijftien jaar zijn deze mannen ambassadeurs van de Tech-house en zijn graag geziene gasten in clubs als Pacha, Space, Bora Bora en Underground in Ibiza. Daarna neemt Detroit-techno DJ-producer Kenny Larkin het stokje over.
Zaterdag 28 juli is het de beurt aan 'Catwalk': een avond gericht op clubhouse met een vrouwelijk tintje. DJ Natarcia, Farly Jackmaster Funk, A.T.F.C en als klap op de vuurpijl het wereldbekende DJ-team Freemasons. Freemasons is bestaat uit Russell Small en James Wiltshire. In 1999 scoorden zij met het duo Phats & Small de top 10-hit 'Turn Around', 'Feel So Good' en 'Tonite'. Wiltshire werkte o.a. samen met Donna Summer, Texas en Kylie Minogue. In 2005 scoorden ze met de hit 'Love on my mind' en de remix van de Faith Evans' hit 'Mesmarized'. Daarna volgden remixen voor o.a Blaze Most 'Precious Love', Jamiroquai 'Don't Give Hate a Chance', Fat Boy Slim 'Right Here, Right Now', Angie Stone 'I Wasn't Kidding' en Beyonce 'Déjà Vu' en de laatste hit van Beyonce en Shakira 'Beautiful Liar'. Door hun enorme remixtalent werden zij genomineerd voor een Grammy Award. De Freemasons zijn niet vaak in Nederland, dus laat deze avond waar je je vingers bij af kunt likken niet door de vingers glippen.
Amsterdam Marcanti is van alle markten thuis en schept daarmee de ultieme uitgaansbeleving: naast een gevarieerde programmering en state of the art-techniek is er een bewaakte parkeerplaats met voldoende plek voor iedereen. Voor de garderobe betaal je niks, evenmin voor een bezoek aan het toilet. Verwacht ook geen bullebakken aan de deur om je eruit te smijten, maar keurige gastheren en oprecht geïnteresseerd en bekwaam barpersoneel. Vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli is er tussen 23.00 uur en 00.00 uur is er gratis champagne voor iedereen. Avond duurt tot 05.00 uur. Entree is € 20.

Deel dit artikel
Back to top