Fashion

Rauw op je dak

Amsterdam en Utrecht - Party-organisator Rauw laat deze zomer een paar spraakmakende nieuwe artiesten rauw op je dak vallen: Kid Millionaire uit LA en de Londense Man Like Me. Ze zijn nog redelijk onbekend in Nederland, maar daar gaat verandering in komen: Kid Millionaire (Steve Aoki voor intimi) is de eerste gast en geeft acte de présence in 11 in Amsterdam en Tivoli in Utrecht.
Zijn stijl laat zich het best omschrijven als vlijmscherpe LA-sound, electronische en gitaarderige rock & rave, overgoten met glamouramitis voor de ruige afwisseling. Steve (29) begon eind jaren negentig zijn carriere in zijn huiskamer met onverwachte optredens en DJ-sets voor zijn vrienden en is nu één van de hotste DJ's in de Verenigde Staten. Zijn indie soundtracks op zijn populaire dinsdagnachten in Cinespace (Los Angeles) inspireren jonge opkomende übercoole bandjes. Maar ook draait hij de sterren van de hemel met veel geliktere sets voor de rich & famous in Hollywood en in de Marquee club in New York. Steve is van alle markten thuis: hij hiphopt als de beste, maar zijn grote liefde is toch de mengeling van electronische herrie en bandjes muziek, geknipt voor Rauw dus.
Gast nummer twee op Rauw is Man Like Me uit Londen, een boyband trio, dat naar eigen zeggen popmuziek maakt met een grote dikke lelijke vette klodder fun. Man Like Me is live te zien in 11. Hun sound omschrijven is moeilijk, maar één ding is zeker: hun clubhit 'Oh My Gosh' was een van de meest originele nummers die de laatste tijd uit gekomen is. Geen schurende rock & rave of analoge punk, maar ruige pure Londense pop. En als je door het Tate Museum of Modern Art gevraagd wordt een nummer te schrijven over een kunstwerk en dan de pispot van Marcel Duchamps uitkiest, wel, dan pas je prima op Rauw!
In Tivoli is Rex The Dog live te zien, bekend om zijn prachtige synthi-electro met een flinke dosis Mel & Kim invloeden en zijn koddige pittbul als mascotte. Zijn remixes van onder andere The Knife zijn nu al klassiekers van het moment, zijn eigen nummers stuk voor stuk Rauwe dansvloerkrakers van het hoogste niveau.
Rauw in Amsterdam is op vrijdag 13 juli in 11, Oosterdokskade 3-5. Entree: €15. Voorverkoop bij Concerto en Zipper. Rauw in Utrecht is op zaterdag 14 juli in Tivoli, Oudegracht 245. Entree: € 8. Voorverkoop bij Tivoli en Plato.

Deel dit artikel
Back to top