Fashion

Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs

Utrecht - Zwarte en zilveren schijfjes - oftewel platen, cd’s en dvd’s - daar draait het om tijdens de 24e Mega Platen & CD Beurs op 19 en 20 november. Soms lijkt het erop dat er voor hun voortbestaan gevreesd moet worden, maar in de Utrechtse Jaarbeurs zijn ze absoluut nog springlevend! Miljoenen schijfjes, aangevoerd uit 35 landen, van Japan tot Mexico en van Zuid-Afrika tot Canada, worden dan uitgezocht door fanatieke muziekliefhebbers uit evenzoveel landen. Ook komen de audiofreaks voor de Pop & Rock Memorabilia Veiling. Hier vind je een topcollectie popaffiches uit de jaren zestig en word je geëntertaind door optredens, signeersessies en deejaysets.
Als de grootste platenbeurs ter wereld staat de Mega Beurs in hoog aanzien bij popkenners, verzamelaars, deejays en fans. De bijna 600 stands vormen een wandeling van drie kilometer, waarop de verzamelde popgeschiedenis ligt uitgestald, van de allereerste rhythm & blues tot de allerlaatste house & dance in de vorm van elpees, singles, 12-inches, cd’s en muziekdvd’s. Altijd de originele uitgaven, vaak de niet meer verkrijgbare of gelimiteerde oplagen en veel bijzondere verzamelitems.
Verder zijn er circa 20 fanclubs van popsterren vertegenwoordigd en zijn er veel popgerelateerde spullen te vinden, zoals boeken, foto’s en tijdschriften. In het verlengde daarvan liggen de signeersessies met popschrijvers en journalisten, de cd-presentaties en live optredens. Als gastdeejay draait onder andere de internationaal befaamde Eddy de Clercq. Op zaterdagavond is er een speciaal feest in dB’s te Utrecht met een optreden van de Amerikaanse band The Lyres en de Nederbietels.
Tijdens de vierde Pop & Rock Memorabilia Veiling worden zo’n 120 kavels bij opbod verkocht, waaronder veel Beatles en Stones memorabilia en een groot aantal affiches van festivals en popconcerten uit de jaren ’60. Van Jefferson Airplane tot de Beatles en van Grauzone en Deep Purple tot Pink Floyd... De kijkdag is dus op zaterdag, en op zondagmiddag wordt er geveild.
De Mega Platen & CD Beurs vindt plaats op zaterdag 19 november van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag 20 november van 10.00 tot 17.00 uur. De Jaarbeurs Utrecht ligt op loopafstand van het station Utrecht CS en er is volop parkeergelegenheid. Voor een overzicht van de hallen ga je naar www.recordplanet.nl Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €9,50 bij alle ANWB-kantoren, good2b geeft nu 10 entreekaarten weg, kijk snel bij WINNEN!
Beeld: Joyce Mercedes

Deel dit artikel
Back to top