Fashion

Chairs: Delftse stoelen

Boek - Maar liefst 240 Delftse stoelen worden afzonderlijk gefotografeerd en besproken in het 'stoelenboek' Chairs. De afgelopen honderd jaar heeft de Delftse Faculteit Bouwkunde een unieke collectie stoelen verzameld. De stoelen werden voorheen gebruikt voor ontwerponderwijs en het is voor het eerst dat deze bijzondere collectie wordt getoond.
Tot voor kort stonden de stoelen opgeslagen in een depot, maar inmiddels zijn ze dus weer afgestoft om onder de aandacht te brengen van het grote publiek. De collectie bestaat uit wereldberoemde ontwerpen, stoelen uit de zeventiende en achttiende eeuw, doodgewone huishoudstoelen en stoelen van bekende ontwerpers als Berlage, Rietveld, Breuer en Droog Design. De auteurs van het boek hebben geprobeerd zoveel mogelijk informatie over de stoelen te achterhalen en deze in de context van lokale, persoonlijke en historische ontwikkelingen te plaatsen.
Het boek 'Chairs: Catalogue of the Delft Faculty of Architecture Collection' kost € 24,50 en is verkrijgbaar vanaf september. Chairs wordt uitgegeven door 010 Publishers onder ISBN 978 90 6450 619 2.

Deel dit artikel
Back to top