Fashion

Theater De NWE Vorst

Tilburg - Al jaren lang is De NWE Vorst (voorheen De Vorst) een broedplaats voor theatermakers, dansers en andere creatieve geesten. Het theater was echter toe aan een flinke opknapbeurt en is nu de nieuwe place to be in Tilburg; om elkaar te ontmoeten, even een hapje te eten of om een mooie voorstelling te zien.
In De NWE Vorst kun je veel locale jonge talenten van de diverse kunstopleidingen (o.a. dansacademie en dramaopleiding) bewonderen. Elke week kun je gemiddeld drie mooie theater- of dansvoorstellingen aanschouwen. Veel premières van plaatselijke makers, veel jonge Belgen en veel dans. Het aanbod is regionaal, nationaal, internationaal én vooral ook anders.
Met het nieuwe café-restaurant krijgt Tilburg een bijzondere aanvulling op het bestaande horeca-aanbod. Een bijzondere plek waar het bruist van de activiteiten en die niet alleen aantrekkelijk is voor theaterbezoekers, maar juist voor een iedereen die zich graag laat verwennen. Het café-restaurant gaat zeker opvallen door een bijzonder en uitdagend interieur, ontworpen door ontwerper Maurice Mentjens, die eerder al restaurants als Thaiphoon in Roermond en Witloof en museumcafé Ipanema in Maastricht, maar ook kledingwinkel Kiki2 en tassenshop Stash inrichtte.
Vanaf 11.30 uur kun je er terecht voor een lekkere lunch en ’s avonds kun je er heerlijk dineren. Verwacht kwalitatief hoogwaardige gerechten, die met verse, bij voorkeur biologische producten, worden bereid tegen betaalbare prijzen. Het café-restaurant is overdag een rustige, mooie plek om te lunchen, lezen, vergaderen of af te spreken. 's Avonds wordt het een bruisend restaurant en de inloop van het theater. Later op de avond is het een plek om na te praten, maar zeker ook een plaats om uit te gaan. De vrijdag- en zaterdagavond krijgen een eigen programmering met dansavonden, stand-up comedy en muziek.
Vanaf vrijdag 28 september is De NWE Vorst, Willem II straat 49, in Tilburg weer geopend.

Deel dit artikel
Back to top