Fashion

Nieuw interieur bookshop Mendo

Amsterdam - Al vijf jaar is bookshop Mendo aan de Berenstraat in Amsterdam een favoriet adres van menig liefhebber van kunst én boeken. En sinds eind januari is het er nog beter toeven, want het befaamde architectenbureau Concrete, dat eerder Amsterdamse horecagelegenheden als Envy, The Mansion, Blender en de Supperclub inrichtte, heeft de ruimte een complete restyling gegeven. En het resultaat is ronduit prachtig.
Om van Mendo een bijzondere winkel te maken, werd Concrete ingeschakeld om een onderscheidend interieurplan op tafel te leggen. Het concept is simpel en tegelijk uniek: een winkel die volledig is opgebouwd uit zwarte boeken. Hierdoor wordt het handelsmerk van Mendo (de zwarte winkel) gekoppeld aan de specialisatie van Mendo: creatieve, toonaangevende boeken. In het nieuwe interieur zijn wandvullende stalen kasten geplaatst met vakken die volledig worden gevuld met tweeduizend zwarte Mendo-boeken. Door die boeken uit de kast te verwijderen ontstaan lege vakken, waarin de collectie boeken over architectuur, interieur, mode, fotografie en grafische vormgeving, kunnen worden neergezet.
Voor en in de kast kunnen bovendien foto’s en schilderijen worden geëxposeerd. Dat past helemaal in het concept van de winkel, want zo'n acht keer per jaar kun je er terecht voor een nieuwe expositie. Mendo exposeert en verkoopt eigentijdse abstracte en figuratieve kunstwerken van bekende kunstenaars en nieuw talent uit binnen- en buitenland. De eerste expositie na de verbouwing is van de hand van fotograaf Jaap Vliegenthart. Hij wordt gezien als één van de beste Nederlandse fotografen en hij heeft in opdracht van Mendo ‘het zwarte boek’ tot leven gebracht.
Mendo (Berenstraat 11 te Amsterdam) is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Deel dit artikel
Back to top