Fashion

Sieradenparade

Roermond - Als je gek bent op sieraden zul je de komende maanden een keer naar het zuiden moeten afreizen. Want voor de tweede keer vindt in Roermond de Sieradenparade plaats. De Sieradenparade is een evenement dat in het teken staat van hedendaagse sieraadvormgeving. Het wordt iedere vier jaar georganiseerd in Roermond en is een samenwerkingsverband tussen het Centrum voor de Kunsten, het Stedelijk Museum Roermond en de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht. En juist die samenwerking heeft gezorgd voor gevarieerd programma (exposities, lezingen, workshops etc.).
Van 28 januari t/m 29 april kun je in het Stedelijk Museum Roermond terecht voor twee bijzondere exposities: 'Radiant - 30 jaar Ra' en ‘Neck’lace’. In de tentoonstelling ‘Radiant – 30 jaar Ra’ kun je actueel en ouder werk zien van de beste nationale en internationale sieraadontwerpers van de Amsterdamse Galerie Ra. De galerie werd in 1976 geopend door Paul Derrez en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een internationaal centrum voor eigentijdse sieraden. Ra is een begrip in de kunstwereld en al dertig jaar toonaangevend.
‘Neck'lace' is een expositie van een selectie alumni sieraadontwerpers, die de afgelopen tien jaar aan de afdeling sieraad- en productvormgeving van de ABK in Maastricht gestudeerd hebben. Coördinator aan de Maastrichtse academie, Chequita Nahar, stelde de collectie samen en vroeg de oud-studenten om hun visie op het collier als sieraad te vertalen met 'lace' (weefsel) als uitgangspunt.
Je kunt de exposities 'Radiant - 30 jaar Ra' en ‘Neck'lace' van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur bekijken. Entree is € 2. (Beeld: Georg Dobler)

Deel dit artikel
Back to top