Fashion

Oerol Festival

Terschelling - Terschelling staat weer helemaal in het teken van het Oerol Festival. Dit jaar wordt voor de vijfentwintigste keer het festival gehouden, een waar jubileum dus!
Tien dagen lang zal het waddeneiland in het teken staan van kunst en cultuur. Het programma is uitgebreid vol met nieuw talent en internationale grootheden. Van 16 tot en met 25 juni kun je ruim 55 theatergroepen, 35 straattheateracts en kunstenaars en nog eens 50 bands en dj’s aanschouwen. De filosofie van het Oerol Festival is dat Terschelling dient als een podium en inspiratiebron voor theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. Strand, bos, duinen en polderlandschap zijn tegelijkertijd podium en decor. Maar ook kunnen er voorstellingen zijn in een boerenschuur, een boothuis of een oude bunker. Het schuurtjestheater is inmiddels een begrip geworden. Maar ook het straattheater zal niet ontbreken aan het scala van podiumkunsten in de breedste zin van het woord.
Oerol werkt jaarlijks met een thema dat nauw verbonden is met het eiland. De inspiratie voor het festival komt uit het eiland zelf. Telkens gaat het om onderwerpen die het eiland verbinden met de wereldpolitiek, geschiedenis of het landschap. Het zijn allen aanknopingspunten voor de theatermaker om hun voorstelling op te baseren. Dit jaar is het thema ‘landverhuizers’. Benieuwd naar wat al deze creatieve geesten met dit thema hebben gedaan? Kom dan naar het prachtige Terschelling en geniet van alle creatieve bedrijvigheid tijdens Oerol! Kaarten kosten € 9 of € 14 (afhankelijk van hoeveel dagen je gaat) en kun je alleen maar op Terschelling kopen. Voor het complete programma en meer informatie klik hier.

Deel dit artikel
Back to top