Fashion

Mart Visser ‘Kerkmeester’

Ode aan Nederlandse haute couture - Voor de editie 2011 van de Kerkmeester van De Nieuwe Kerk is de Amsterdamse couturier Mart Visser gevraagd. Van 26 augustus tot en met 2 oktober 2011 toont hij een voor De Nieuwe Kerk ontworpen installatie, die zich richt op Nederlandse couturiers van vroeger en nu. Voor Visser is De Nieuwe Kerk onlosmakelijk verbonden met het huwelijk, niet in de laatste plaats het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002. Daarom koos de couturier de mooiste voorbeelden van bruidscouture en een aantal kunstwerken van toonaangevende couturiers en beeldend kunstenaars.
Mart Visser: ‘Als Kerkmeester breng ik een ode aan de haute couture. Ik laat de bezoeker zien wat Nederland te bieden heeft op dat gebied. Haute couture draait om creativiteit, kwaliteit en ambacht. Bij mijn keuze voor de gepresenteerde stukken ben ik hiervan uitgegaan.’
Er is werk te zien van Edgar Vos, Frans Molenaar, Frank Govers, Max Heijmans, Dick Holthaus, Percy Irausquin, Jan Taminiau, Claes Iversen, Iris van Herpen, Bibi van der Velden, Master and Creator/Simon de Boer, Anne de Grijff, Leonie Smelt, Pauline van Dongen, Mattijs van Bergen, Marga Weimans en Mart Visser.
Visser volgt kunstenaar Krijn de Koning op als Kerkmeester.
Foto: Jeroen Snijders

Deel dit artikel
Back to top