Fashion

Fashion vs. Sport

Londen - Chanel surfplanken. Inderdaad, een rare combinatie. Toch geeft dit goed de trend weer van de afgelopen jaren waaruit blijkt dat grote modehuizen zich steeds vaker verbinden aan sportswearlabels en –producten. Begin augustus presenteert het Victoria and Albert Museum in Londen de tentoonstelling Fashion vs. Sport waarin de relatie tussen couture en sportswear wordt belicht.
In deze Olympische maand en tot en met 4 januari belicht het Victoria and Albert Museum het feit dat het onderscheid tussen sportswear en fashion steeds kleiner wordt: van Chanel skies tot Yohji Yamamoto's samenwerking met Adidas en de exclusieve Fred Perry-lijn ontworpen door Comme des Garcons.
Maar ook op het gebied van advertising vervagen de grenzen tussen mode en sport: Sporthelden zijn steeds vaker het gezicht van modecampagnes. Daarnaast verkent de tentoonstelling de invloed van sportswear op de catwalk, zoals de duidelijke sportieve elementen die terugkwamen in de recente menswear collecties van Prada en Balenciaga.
De tentoonstelling Fashion vs. Sport loopt nog tot 4 januari. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel
Back to top