Fashion

Jong talent: Adam Kimmel M

wereldwijd - Zijn naam figureert dit jaar met stip op nummer 42 in de Amerikaanse Esquire top 100 meest opmerkelijke mensen, voorwerpen, ideeën en plaatsen die het komende jaar een belangrijke rol zullen spelen. En inderdaad, de New Yorkse menswear designer Adam Kimmel belooft een hele grote te worden.
Kimmel is een liefhebber van kunst en design en die liefde blijkt wederzijds, want veel van zijn fans zijn toonaangevend binnen de New Yorkse art-scene zoals Ryan McGinley en Slater Bradley die ook figureren in zijn lookbook. Het is tekenend dat Kimmel liever een mix van intrigererende personalities als model gebruikt. Zelf zegt hij hierover: 'It's a crowd I think is cool'. Een andere belangrijke inspiratiebron voor zijn ontwerpen is het werk van de bekende abstract expressionistische kunstschilders Willem de Kooning en Jackson Pollock.
De 28-jarige Adam Kimmel, oorspronkelijk geschoold als architect, wordt in zijn ontwerpen sterk beïnvloed door the New Yorkse art-scene. Hij ontwerpt met één oog gericht op de straat en één oog gericht op het verleden en put inspiratie uit de jaren veertig. Zijn looks kunnen daarom het beste getypeerd worden als klassieke silhouetten uit de jaren veertig met een moderne twist zonder de elegantie te verliezen. Simplicity en functionality zijn essentieel, waardoor de ontwerpen erg draagbaar blijven. Signature piece van Adam Kimmel is zijn bekende functional jumpsuit die ook terugkomt in zijn Spring Summer 08 collectie. Andere key-items zijn het blauw linnen werkjas en een waterdichte pilotenjas.

Deel dit artikel
Back to top