Fashion

CHOICE, sieraden uit Duitsland

Apeldoorn - Met bijna 200 sieraden geeft de tentoonstelling CHOICE een indrukwekkend beeld van het hedendaagse Duitse sieraad. De tentoonstelling bestaat uit een representatieve selectie van bijzonder werk van dertig sieraadontwerpers. CHOICE is t/m 7 mei 2006 in CODA (Cultuur Onder Dak Apeldoorn) Museum te bezichtigen.
Sinds 1960 heeft het werk van Duitse avant-garde sieraadontwerpers zich voortdurend en op een bijzonder hoog niveau ontwikkeld. Een belangrijke factor was de goede infrastructuur van opleidingsinstituten en galeries. Uit de verscheidenheid aan artistieke opvattingen ontstond een open en stimulerende atmosfeer die vele sieraadontwerpers aantrok. De getoonde sieraden in CHOICE zijn gemaakt door Duitse ontwerpers én kunstenaars uit de hele wereld die jarenlang in Duitsland leefden en werkten.
Laat je verleiden door de kleurrijke elegantie en verfijning, door heldere lijnen en krachtige driedimensionale of juist tere vormen. Naast sieradenpresentaties uit de eigen rijke collectie, toont CODA nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sieraadontwerpen, evenals overzichten van werk van belangrijke sieraadontwerpers. Een verassende verzameling bijzondere sieraden. CODA is geopend van dinsdag t/m zondag.

Deel dit artikel
Back to top