Fashion

What's in store?: Second Female

Elke week duikt Fashionscene een kledingwinkel in om je een sneak peek te geven van de trends en nieuwste collecties. Naast het showen van de kledingrekken, nemen we natuurlijk ook volop foto's van het interieur, de paspoppen, losse items die je MOET hebben en niet te vergeten de paskamers! 

Internationale wending


Vandaag nemen we je mee naar Second Female. Een ruime kledingwinkel aan de Prinsengracht in hartje Amsterdam. De winkel bestaat al sinds 2000, maar in mei dit jaar opende de internationale keten haar eerste flagship store in Nederland. Het resultaat? Een prachtig en ruim pand met een inrichting waar je urenlang naar kunt staren. 

Vrouwelijk met een edgy randje

De collecties zijn op en top vrouwelijk en voorzien van een edgy randje waar wij bij Fashionscene dol op zijn. Het idee achter haar collecties is om sophisticated en internationale allure uit te stralen, dit in combinatie met een Scandinavisch randje waar het merk bekend om staat.

"We love to inspire"

Naast de collectie is ook het interieur tot in de details gestyled. De vloer ligt vol met grote tapijten, er is een loungeplek inclusief grote vintage bank te vinden en bij binnenkomst word je verwelkomt door de we love to inspire wall. Lekker creatief, een tikkeltje eigenwijs en een goede dosis industriële elementen; wij zijn fan.


Wij zijn blij dat naast Denemarken, Zweden, Noorwegen en Duitsland nu ook onze Hollandse grond plaats heeft gemaakt voor een Second Female store. We willen je graag uitleggen waarom, maar check de beelden gewoon zelf even. Zien is immer geloven. Enjoy!

Een we love to inspire wall, een loungehoek inclusief vintage bank en een vloer vol met toffe tapijten... shoppen bij Second Female voelt als heel prettig thuiskomen.

Met grofgebreide truien, een goede balans tussen zachte en harde kleuren en broeken met verschillende printjes weet de winkel onze harten te veroveren. Veel gespotte kleuren? Aubergine, kobalt blauw en bordeaux rood.

De balans in kleur is ook terug te vinden in haar sieraden. Grote kettingen met zachte kleuren pronken in de vitrine, maar ook kleuren zoals bright orange en zeeblauw trekken onze aandacht. Fijn is dat er zowel subtiele als opvallende sieraden te shoppen zijn.

Nice to know: Second Female heeft sinds kort ook een webshop. Even checken dus! Wil je een kijkje nemen in de store zelf? Dit kan op maandag van 12.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.30 tot 18.00 uur, donderdag van 10.30 tot 19.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 18.30 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Wij zijn benieuwd: heeft dit merk ook jouw aandacht getrokken?

Deel dit artikel
Back to top