Fashion

PFW: de mooiste shows op een rij

Terwijl Milan Fashion Week nog maar net de rode loper in de opslag heeft opgeborgen, zitten de celebrities en grote modenamen alweer klaar in Parijs om daar de pronkstukken van de plaatselijke Fashion Week te bewonderen. Afgelopen dinsdag is deze Franse editie van start gegaan, om tot 2 oktober aanstaande de collecties van aankomende lente en zomer te showen.

Nieuwsgierig als dat we zijn, zijn we de spreekwoordelijke catwalk opgedoken en hebben we een selectie gemaakt van de zes mooiste shows tot nu toe. Wij zeggen: enjoy and get inspired.

  

  

De spring/summer collectie van Akris is een typisch gevalletje 'hebben, hebben, hebben'! Met haar dierenprintjes, luchtige stoffen en hoge hoedjes worden we, zelfs op een minder zonnige dag, vrolijk.

  

  

Givency stuurde haar modellen met kristallen maskers en sandalen de catwalk op. De kleding, met een Japanse en Afrikaanse invloed, liep uiteen van matte & shiny tot aardetinten en felle kleuren.

  

  

De modellen van Jean Paul Gaultier paradeerden over de catwalk in edgy leather items. Het fijne aan de collectie is het feit dat er een heerlijk, vrouwelijk randje aanzit. We like!

  

  

De catwalkshow van John Galliano was een voor-ieder-wat-wils-parade. Cartoon dresses, eye catchy fuchsia kleuren en geometrische vormen in een nieuw jasje; heerlijk vernieuwend met een klassieke achtergrond.

  

  

Grote riemen, bomber jackets en monochrome printjes: Balmain schotelt ons deze lente en zomer een collectie voor waar elke vrouw hebberig van wordt.

  

  

Voor een flinke dosis kleur zit je goed bij Manish Arora. Zomersgeel, bubblegum roze en Oranje boven tinten; een goeddoener om de lente mee van start te gaan.

  

  

De summer/fall ready to wear collectie van Undercover gaat voor een stoere afslag met een vrouwelijk tintje. Oversized items, zwierige rokken en de speling tussen rood en zwart zijn de trends die we aan haar zomerse kledingrekken terug zien.

Deel dit artikel
Back to top