Fashion

Made by me: D&G inspired raffia earrings

Grote ontwerpers halen vaak inspiratie uit hun culturele erfgoed, en niemand doet dat zo consequent als Dolce & Gabbana. Seizoen na seizoen, laten zij een keurrijk portret van de Italiaanse cultuur, geschiedenis en levensstijl in hun collecties zien en de Siciliaanse looks van de lente/zomer 2013 collectie zijn zeker geen uitzondering. Met het stappenplan van DIY blogger P.S.-I Made This, maak jij een budget versie van de must-have sierlijke raffia oorbellen die de looks completeerden: helemaal la dolce vita.


Dolce & Gabbana, Spring 2013.

Benodigdheden:
- Filigraan oorbellen (zoals deze van Forever 21).
- Raffia Lint in rood, geel, marine en oranje.
- Diverse kralen en stenen. Hier is een mix van houten kralen, rozenkwarts stenen en lapis stenen gebruikt.
- Pom poms in diverse kleuren.
- Gouden draad. 
- 4mm sieradenringetjes.
-Tang.

 


Stap 1
Bevestig met de tang de drie ringetjes aan de onderkant van elke filigraan oorbel.

Stap 2
Haal vervolgens door elk ringetje een bundeltje raffia touwtjes van ongeveer 10-15cm lang. Maak een kwastje door elke raffia bos in het midden door de helft te vouwen en knoop vervolgens een ander stuk raffia rond de bovenkant van elke bundel. 


Stap 3
Rijd de rozenkwarts, lapis, houten kralen en pom poms aan een stuk gouddraad en steek dit door het filigrein om de oorbel te versieren. 
 
Stap 4
Zorg ervoor dat de versiering goed vastzit door knopen te leggen in het overgebleven draad aan de achterkant van de filigraan oorbel. En klaar zijn je D&G inspired oorbellen!
Dolce & Gabbana, Spring 2013.

Bron DIY: P.S.-I Made This
Beeld catwalk: Style.com

Deel dit artikel
Back to top