Fashion

André Leon Talley over zijn vertrek bij Vogue

Een paar weken geleden werd bekend dat André Leon Talley de Amerikaanse Vogue verlaat en zijn modecarrière voortzet als editor-at-large bij Numéro Russia. Sindsdien gonst de modewereld van de geruchten over het hoe en waarom achter André’s beslissing. Aan WWD geeft hij tekst en uitleg.
 
Ik heb dertig jaar bij Vogue gewerkt. Het was een moeilijke beslissing om met Anna over mijn vertrek te praten. Ik word 64 jaar oud en ik voelde dat ik meer financiële zekerheid nodig had, wat meer geld voor hypotheken en mijn pensioen. Ik heb de baan aangenomen, omdat ik van Rusland houdt en het salaris was something fabulous,” vertelt André. “Geld is niet alles, maar wanneer je gaat nadenken over sparen voor je pensioen... Anna was erg sympatiek en begripvol.”
 
Écht weg gaan bij Vogue gaat André niet. Hij blijft bijdragen aan het blad en zal op de digitale en online kant van het blad gaan focussen. Wel stopt hij met zijn maandelijkse column.

Het maartnummer van Numéro Russia is de eerste editie van het blad en ook gelijk André's vuurproef. Op de cover staat Naomi Campbell, die - heel toevallig - in Rusland woont met lover Vladimir Doronin. Wat vind jij van de cover?

Numero Russia
 
Deel dit artikel
Back to top