Fashion

Hedi Slimane onthult nieuwe YSL feiten

Hedi Slimane, de man in kwestie heeft nog niet eens een Fashion Week show als creative director van Saint Laurent Paris gepresenteerd. Maar toch is Slimane al volop in het modenieuws geweest. Onder meer de YSL Resort 2013 collectie, de omstreden naamsverandering en speculaties over een Couture show hielden de modepers flink bezig.



Direct na de Resort 2013 presentatie kibbelde het gehele modevolk over de skinny jeans, hot pants, dierenprints, het zilver en goud. Bij YSL? Ja, heus waar. Deze opvallende keuze was echter niet het enige waar de fashion crowd over roddelde. Slimane heeft ook zijn design team verhuisd naar zijn woonplaats Los Angeles, weg van alle chaos in Parijs. Bovendien besloot hij meteen de naam van het modehuis te veranderen in Saint Laurent Paris. Tja, als je dan toch bezig bent met en fresh start... 

En nu heeft meneer de nieuwe directeur een e-mail interview gehad met Vogue Paris, die vrijdag in de schappen zal liggen. Één uitgelekt en interessant feit uit het interview is dat YSL een Couture comeback zal maken. Slimane zegt hierover: "Haute Couture is een feit voor Yves Saint Laurent en het komt op een dag wel weer terug! De prioriteit van vandaag ligt alleen bij het vernieuwen en ontwerpen van de luxe Ready-to-Wear."



Verder onthult Slimane zijn favoriete YSL look aller tijden: een model gehuld in broekpak op de Rue Aubriot in Parijs gefotografeerd door Helmut Newton in 1975. Volgens de geruchten is Slimane gezien in New York, waar hij bezig zou zijn met de shoot voor zijn eerste campagne.

Wij zijn benieuwd naar de eerste campagne foto’s, jullie ook?

Deel dit artikel
Back to top