Fashion

Lady Gaga als man op Vogue cover

Wat doe als fashion magazine als je geen geschikte mannelijke modellen meer kan vinden? Dan vraag je Lady Gaga natuurlijk! Het popicoon verscheen als haar mannelijke alter ego Jo Calderone op de cover van Vogue Hommes Japan. Gaga, ooh la la!

lady gaga vogue1 lady gaga vogue2

Ja, ze is het echt. Gestyled door haar vaste stylist Nicola Formichetti en vastgelegd door Nick Knight, is Lady Gaga op maar liefst twee covers van de Japanse Vogue voor mannen te bewonderen. Naast het feit dat La Gaga is getransformeerd tot man, is er nog iets bijzonders aan de zwart-wit foto's: ze draagt gewone (mannen)kleding!

jo1 jo2
Beelden van de covershoot met Lady Gaga. Of Jo?

We weten dat deze zogenaamde Jo Calderone dezelfde persoon als Lady Gaga is, maar toch blijft de zangeres ontkennen dat zij het is die op de cover staat. In het bijbehorende interview in de Japanse Vogue wordt dan ook gedaan alsof Jo 'echt' is. Zo vertelt Jo over zijn relatie met Lady Gaga: 'Ik ontmoette haar tijdens een shoot met Nick Knight. Ze is f*cking mooi, grappig en interessant. Ik was een beetje nerveus. Ze zei: 'Wees geen baby, je bent zo geboren.' Ik nam haar later mee uit. De rest is privé.'

De beelden en het interview bewijzen maar weer eens: niets is te gek voor de grensverleggende popster!

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top