Fashion

Keira Knightley wil niet beroemd zijn

Veel mensen willen beroemd worden (geef het toe: jij ook) maar sommige beroemdhedem willen juist niet beroemd zijn. Een goed voorbeeld: Keira Knightley.

Keira, die begin dit jaar aankondigde te willen stoppen met acteren, snapt niet waren sommige mensen ster willen worden. "Waarom wil je in godsnaam beroemd worden?", vraagt de actrice zich af. "Als je zo graag een restaurant binnen wilt komen, kun je toch ook gewoon reserveren? Ik heb film na film gemaakt de afgelopen jaren en heb nu echt een pauze nodig. Ik heb een time-out nodig om mijn normale leven een beetje terug te krijgen."

Daar komt nog bij dat Knightley moeite heeft dat iedereen een oordeel heeft over haar uiterlijk. Volgens Keira is ze niet bijzonder mooi: "Ik mag dan mooi op de cover van een tijdschrift staan, maar andere mensen zijn verantwoordelijk voor mijn haar en mijn make-up en dan wordt het allemaal ook nog eens zwaar bijgewerkt. Ik ben dat dan niet meer, het is iemand die anderen hebben gecreëerd."  

Keira Knightley Keira Knightley

De grote media-aandacht heeft er dus voor gezorgd dat Keira misschien snel van het witte doek verschijnt. En dat zou natuurlijk erg zonde zijn, want ze is een goede actrice. Mocht ze toch definitief beslissen om te kappen met het vak, dan heeft ze in ieder geval genoeg tijd om oude films (haar hobby) te kijken: Ik snap niet waarom mensen alles over de sterren willen weten. Ik houd van oude films, omdat ik dan geen idee heb wie de acteurs zijn,” vertelt Keira. “Ik hoef hun levensverhaal niet te kennen, ik wil dat ze karakters op het scherm blijven. De magie moet in het scherm blijven. Weten wat erachter zit, verpest het alleen maar."

Hm, Keira stopt met acteren. Mee eens?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top