Fashion

Keira's Chanel reclame te seksueel

Slecht nieuws voor Chanel en boegbeeld Keira Knightley. Na een klacht van een bezorgde ouder heeft de Britse Advertising Standards Authority de Chanel Coco Mademoiselle reclame namelijk gebanned van de kindertelevisie. Reden: de video zou te “seksueel suggestief” zijn voor jonge kijkers.

In de reclame zien we hoe Keira als stoere motormuis naar een fotoshoot rijdt. Naarmate de fotoshoot vordert trekt ze steeds meer kleding uit en uiteindelijk wordt ze naakt in bed gefotografeerd, enkel in een deken gewikkeld. Ook zien we Keira en de fotograaf vurige blikken uitwisselen. Maar wanneer het echt spannend begint te worden, verdwijnt Keira en racet ze weg op haar motor.

Keira Knightley

Chanel reageert
Chanel heeft inmiddels een reactie uitgegeven en verdedigd de reclame: “De fotograaf hielp de actrice haar laarzen uit te trekken, niet haar kleren, als onderdeel van het wisselen van outfit tijdens de fotoshoot.” Het modehuis beschrijft Keira als “speels and sensueel” in plaats van “openlijk seksueel” en vindt de reclame fatsoenlijk.

De Britse Advertising Standards Authority houdt echter voet bij stuk. Geen Chanel Coco Mademoiselle reclames meer tijdens programma’s met kinderen als doelgroep, dus. Wat vind jij van deze beslissing? Bekijk de reclame hier:

Deel dit artikel
Back to top