Fashion

Interview Cameron Diaz en Antonio Banderas

Shrek the Third is vanaf 21 juni te zien in de bioscopen. En om alvast in de Shrek-stemming te komen, heb ik een leuk report voor je. Want waar is Celebscene speciaal voor jullie naartoe geweest? Juist, naar de persconferentie van Shrek the Third mét Cameron Diaz en Antonio Banderas!

 

Door: Elisah Jacobs

Gister was het dan eindelijk dé dag dat ik Cameron Diaz en Antonio Banderas (Mike Myers kon helaas niet komen) in het echt kon bewonderen. En dat op maar een steenworp afstand van mijn huis (binnen een minuut was ik er al, dat betekent dat ik gisternacht vlak naast Antonio heb geslapen. Zucht!). In het sjieke Amstel Hotel (de echte sterren willen alleen maar hierin overnachten, can’t blame them) was het tijd voor een uurtje Antonio Banderas (Puss in Boots), Cameron Diaz (Fiona) en de makers Chris Miller, Jeffrey Katzenberg en Aron Warner.

Na een kwartiertje wachten, kwamen Cameron en Antonio samen met de producers plaatsnemen achter de tafels. Diaz zag er ontzettend leuk uit met een wijde grijze trui van wol, skinny jeans, grote oorringen en geweldige rood-witgeblokte sleehakken. Antonio daarentegen zag eruit als een slecht geklede tourist (lees: een wit t-shirt waarop allemaal zogenaamde verfspatten zaten met daaronder een gewone spijkerbroek). Maar ach: het is Antonio Banderas. Die trekt zijn mond open en de vrouwelijke helft van de zaal ligt te zwijmelen (geloof me: die stem! Die doet het erom. Ik ben verkocht).

Na een klein praatje van filmjournalist René Mioch en wat wijze woorden van hem ("er mogen geen persoonlijke vragen worden gesteld, dus ik zou zeggen: formuleer de vraag zo dat deze niet persoonlijk klinken") mochten wij journalisten dan eindelijk de vragen op de vijf afschieten (nou ja, vijf? de makers kregen bijna geen vragen, zo zielig). En de leukste antwoorden kwamen naar boven. Want wist jij dat Cameron helemaal gek is op kaas en Antonio Banderas Mike Meyers erg intimiderend vindt?

Foto: Dennis van Tellingen Foto: NU.nl

Cameron, heb je nog een beetje kunnen shoppen in Amsterdam?

I wish! Nee, helaas, ik ben erg druk met het beantwoorden van vragen naar aanleiding van de première. En dat vind ik hartstikke leuk. Maar aan winkelen ben ik nog niet toegekomen. Ik blijf vandaag in het Amstel Hotel en vanavond vliegen we naar Madrid en gister zijn we in Londen geweest. Ik ben zelfs zo druk dat ik me in de auto op weg naar het vliegveld omkleed. Heel misschien heb ik nog wat tijd om het haar van Antonio te doen haha.”

Cameron, wat is je favoriete personage van Shrek?

“De Ginger Bread Man. Die was vanaf het begin al mijn favoriet. Op het moment dat hij het had over zijn gum buttons, was ik verkocht. En de scène waarin hij flashbacks krijgt van zijn verleden, vind ik helemaal te gek. Hij koekje is erg vrolijk en zit écht in het team. Hij is dan wel klein, maar hij wil zijn leven geven voor zijn vrienden (lees: zijn been is er al eens afgehakt, omdat hij geen informatie wilde geven aan de vijand, red.).”

Cameron en Antonio, hoe is het om de stemmen in te spreken?

Antonio: “We hebben gekozen om alle personages apart in te spreken. Dus tijdens het maken van Shrek the Third, hebben we elkaar helemaal niet gezien. Het voordeel is dat je zo meer tijd en aandacht kan besteden aan een personage. Daar komt nog bij dat het onmogelijk was om iedereen tegelijkertijd in de studio te krijgen. Daarnaast vond ik het wel best. Als ik naast Mike Myers sta, dé man die de beste humor heeft, val ik waarschijnlijk helemaal in het niet. Erg intimiderend, die man haha.”

Cameron: “Het is ontzettend leuk om de stem in de spreken voor de film. Shrek is écht een deel van me geworden. Ik vind het geweldig dat ik deel uitmaak van een groep mensen die sprookjes weer relevant maakt. Hoe cool is dat."

Antonio: "En tijdens het inspreken krijgen we ook allerlei attribuiten mee om ons extra in te leveren in de rol. Zo kreeg ik van Chris Miller (de regisseur, red.) een plastic zwaard om mee te zwaaien en een hoed. Cameron daarentegen kreeg een schaaltje met hapjes voor haar neus geschoven haha."

Cameron en Antonio, wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Cameron: “Ik blijf vandaag in het hotel, ik denk niet eens dat ik mijn kamer uitkom. Ik loop hoogstens een paar traptreden af op weg naar de auto, waar ik dan heel even in de buitenlucht ben. En als ik eenmaal in de auto zit (op weg naar de première van gisteravond, red.) doe ik lekker mijn hoofd uit het raam om te genieten van al het moois hier. Want daar heb ik helemaal geen tijd voor. In negen dagen tijd hebben we al vijf landen en zes steden gezien. Niet zo heel lang geleden zaten we nog in Azië. Daar hadden we twee vrije dagen en die hebben we zeker benut.”

Antonio: “Daar ga ik in mee.”

Cameron, hoe was het om samen te werken met Justin?

“We werken wel samen, maar je ziet elkaar niet. Tijdens het maken van Shrek the Third en de vorige delen zie je elkaar nauwelijks. Dus ik heb er vrij weinig van gemerkt. Het werken aan alle drie de delen van Shrek was ontzettend leuk om te doen” (ja, Cameron lult zich hier makkelijk onderuit).

Cameron en Antonio,  in negen dagen tijd hebben jullie al heel wat landen gezien. Doen jullie op elke première een andere outfit aan?

Cameron: “Vanavond is het thema Black Tie, dus dat zegt genoeg. Ik neem op zulke tripjes altijd een hele lading kleding mee. Dus ik heb altijd wel keus. Je zult me nooit horen zeggen dat ik door al mijn jurkjes heen ben. That’s impossible!”

Antonio: “Vanavond draag ik een tuxedo (smoking, red.), maar vaak draag ik gewoon een zwart pak.”

Shrek the Third Shrek the Third

Cameron, hoe is het om de Shrek-films te zien in andere landen.

“Erg leuk. Shrek is er in 28 talen en ik zou ze graag allemaal willen zien. En ik ben erg slim: ik weet precies wat ze zeggen haha.”

(Antonio doet nog een paar zinnetjes voor in het Italiaans en ja, daar smelten wij vrouwen weer voor).

Cameron, Fiona wordt de koningin van Far Far Away. Nederland heeft een koning en is ver, heel ver weg voor jou. Wat zou jij doen als je de koningin van Nederland zou zijn?

“Ik zou de hele dag kaas eten. Als ik koningin van Nederland zou zijn, was het eerste wat ik deed mezelf een goede kaasplank laten bezorgen."

(De journaliste die deze vraag stelt, geeft Cameron en Antonio een grote ronde kaas kado. Cameron wil deze even later nog stiekem van Banderas afpikken).

Antonio, lijkt Puss in Boots erg op jou?

“Puss in Boots lijkt meer op mij toen ik jong was. Puss is een verzameling van alle karakters die ik ooit heb gespeeld en dat maakt hem juist zo leuk.”

Foto: Dennis van Tellingen

Cameron, Fiona is erg lelijk en een monster, maar is daarentegen erg lief van binnen. En jij bent juist erg mooi van buiten…

“Haha wil je nou zeggen dat ik mooi ben, maar een monster van binnen ben? Nee, ik vind Fiona helemaal niet lelijk. Ik ga altijd meteen in de verdediging als mensen haar lelijk noemen, want ik vind dat helemaal niet zo. Ware schoonheid zit van binnen. Ik respecteer haar, ze is een echt rolmodel.”

Cameron en Antonio, wat is jullie favoriete scène?

Antonio: “De scène waarin Puss in Boots in een haven zit en zit te flirten met allemaal poezen en zegt ‘I love you’ en ‘I don’t know you, but I would like to’ (terwijl hij dit zegt zwijmelen de vrouwelijke journalisten weer).

Cameron: “Die scène vind ik ook hartstikke leuk en zoals ik al eerder zei, de scène waarin de Ginger Bread Man flashbacks krijgt.”

Het zit er weer op. De persconferentie is afgelopen en de twee sterren en de maker gaan een kamertje verderop zitten om na vijf minuten weer terug te komen voor het fotomoment met de Nederlandse cast. Mijn taak zit erop, ik pik nog even een overheerlijke Amstel Hotel-bonbon van de schaal, ga nog even met Shrek op de foto, krijg meteen te horen dat het ‘iemand van ons kantoor is’ (maar Shrek is toch echt? Net zoals de Kerstman en de Paashaas??) en verlaat met mijn Fashionscene-collegaatje het hotel om ons voor te bereiden op de première van vanavond (Black Tie? Dus ik moet mijn kast weer plunderen op zoek naar die ene zwarte jurk). “Ach,” zegt mijn collegaatje. “Als we niet kunnen vanavond, who cares. We hebben Antonio en Cameron toch al gezien.” Tja, van ons werk raak je nou eenmaal verwend…

Shrek the Third

We zijn nog lang niet af van Shrek. Er komt namelijk een vierde deel, waarin Shrek zich moet verzoenen met iets uit zijn verleden. Ik gok dat het zijn vader wordt, want deze heeft geprobeerd Shrek op te eten toen deze nog een baby was. Zou dit deel dan zoiets worden als ‘Meet the Parents’ waarin Fiona kennismaakt met haar schoonfamilie?

Ook fan van Puss in Boots? Er zijn plannen voor een spin-off genaamd A Story of an Ogre Killer. Hierin is Puss te zien als tiener. Leuk! Je moet nog wel even wachten, de film komt pas in 2010 uit.

 

Waar moet deel vier volgens jou overgaan?

 

Deel dit artikel
Back to top