Fashion

Afgelast concert Shakira kost Mojo half miljoen

Zaterdag kwamen Shakira fans van een koude kermis thuis. De zangeres cancelde het concert op het laatste moment af, omdat zij kampte met een heftige keelontsteking.

Organisator Mojo is daar, naast de fans, ook helemaal niet blij mee. Het aflasten van het concert, kost Mojo namelijk een half miljoen euro. De kosten zitten voornamelijk in het opbouwen van het podium en het personeel.

Er verschenen direct na het cancelen van het concert berichten dat Mojo een fikse schadeclaim wil indienen bij Shakira. Maar het bedrijf weet daar helemaal niets van. "Wij eisen een rectificatie, want het bericht klopt van geen kanten,” aldus de organisator. Ook het gerucht dat Mojo de zaal voor de helft vulde met fans, voordat ze het slechte nieuws naar buiten deden, is niet waar. “Wij hoorden ook maar kort van tevoren dat het niet door zou gaan. Wij hebben de doktersverklaring gezien en bovendien is zij ook maar een mens", reageert de woordvoerder van Mojo. "Dat het op het laatste moment niet doorging, is natuurlijk heel vervelend voor fans, maar ze heeft nooit eerder een optreden afgezegd." De concerten van maandag en dinsdag in Duitsland werden ook afgelast.

Was jij ook al zo’n teleurgestelde bezoeker? Op 17 maart wordt het concert ingehaald. Fans die niet kunnen komen, kunnen hun geld terugkrijgen.

(Elisah)

Shakira is ook maar gewoon een mens...

Deel dit artikel
Back to top