Lifestyle

Shakira hangt een boete van 23 miljoen boven het hoofd (en dit is de reden)

Shakira hangt een boete van 23 miljoen boven het hoofd (en dit is de reden)

Als populaire zangeres ben je niet alleen een superster op social media, maar ben je ook een ondernemer. En dus moet je belasting betalen. Bij Shakira ging dit niet helemaal goed. De zangeres wordt er namelijk van beschuldigd ruim 14 miljoen euro te hebben achtergehouden van de Belastingdienst.

Celstraf en miljoenenboete voor Shakira?

Shakira kennen we vooral als zangeres van populaire nummers als 'Hips Don't Lie' en 'Whenever whenever', maar nu staat ze voor hele andere redenen in de spotlights. Al langer worden er beschuldigingen van belastingontduiking gedaan aan het adres van Shakira, maar die wist ze altijd succesvol te ontwijken. Tot nu toe. De superster heeft niet alleen een scheiding achter de rug, ze moet haar verhaal nu doen bij de rechter omdat ze voor miljoenen euro’s aan belasting zou hebben ontdoken. Tussen 2012 en 2014 betaalde Shakira geen belasting in Spanje. Volgens de Spaanse justitie woonde ze daar wel en zou ze dus ook belasting moeten betalen.

Op de Bahama's

De zangeres zegt echter dat ze in die tijd op de Bahama’s woonde. De Spaanse belastingdienst denkt hier heel anders over. De aanklagers menen dan ook dat Shakira bijna nooit in haar villa op de Bahama’s geweest  is. Daarom had ze dus in Spanje belastingaangifte moeten doen. Als de rechter Shakira geen gelijk geeft,  hangt dezangeres een celstraf van acht jaar én een boete van 23 miljoen euro boven het hoofd. Heftig!

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top