Fashion

Stephanie: Ik wil Lanvin, maar niet blut zijn

De retourtijd om Lanvin for H&M aankopen terug te brengen, dringt. In een opwelling heb ik de grijze tule Carrie Bradshaw-jurk gekocht, maar van dat geld kan ik beter een warme winterjas en sneeuwproof schoenen kopen…

In mijn omgeving zag ik het Lanvin for H&M-virus al maanden geleden keihard toeslaan. De een na de andere vriendin werd gegrepen door de ‘I want Lanvin, not diamonds’-gekte, en ook bloggers, modebladen en celebs waren lyrisch van de collectie. Behalve ik. Voor een jurk die je toch maar een enkele keer kunt dragen, zou ik nooit mijn halve inkomen uitgeven.

Dacht ik. Tot ik bloggers Zina van the Fashion Vibe en Rumi Neely van the Fashiontoast in de grijze tule jurk zag. Ik kreeg een instant flashback naar een van mijn favoriete Sex and the City afleveringen. Carrie Bradshaw die in haar hotelkamer in Parijs in een prachtige grijze, volumineuze jurk zo lang moet wachten op Aleksandr Petrovsky, dat ze in slaap valt omringd door lagen van de tule.

Stephanie van Broek Lanvin

Ineens begon het te kriebelen. Wat als ik in deze prachtige jurk mijn eigen Carrie moment kan beleven met Kerst, op dat leuke feestje met Oud & Nieuw of op mijn verjaardag? De gedachte dat de jurk waarschijnlijk zijn jaren zou slijten als pronkstuk op mijn kledingrek, probeerde ik te onderdrukken. Voor het prijskaartje met maar liefst drie cijfers - zonder komma welteverstaan – sloot ik ook mijn ogen.

Vriendinnetje Tara wilde met alle liefde de jurk voor me meebrengen, omdat ik tijdens de lancering van de collectie les had. Na uren draaien voor de spiegel in mijn gloednieuwe jurk en samen met mijn moeder, zus en schoonzusje de jurk te hebben aanbeden, begon het toch te knagen.

Met Kerst kan ik namelijk moeilijk met kaplaarzen onder mijn Lanvin-jurk in het bos gaan wandelen tijdens onze jaarlijkse familiewandeling. Ook biechtte mijn vriend op dat ik in mijn Sex and the City-dress wel erg overdressed zou zijn in de kroeg met Oud & Nieuw. En tegen de tijd dat ik jarig ben, is er vast al een nieuwe designers collaboration geweest met weer een mooie jurk.

Stephanie Broek Lanvin

Dus heb ik de jurk met pijn in mijn hart teruggebracht. Eenmaal in de H&M werd de jurk tot mijn verbazing niet eenzaam teruggehangen tussen de normale collectie, maar bleek dat hij nog in rood én grijs volop in de rekken hing.

Nu de sale periode nadert, koester ik stille hoop dat de jurk wordt afgeprijsd. Want als mijn portemonnee het toestaat, kom ik de jurk gewoon weer halen. Al is het maar om elke ochtend te bewonderen in mijn kast. Want zoals de legendarische Carrie Bradshaw eens zei: “I like my money right where I can see it, hanging in my closet.”


Deel dit artikel
Back to top